Connect with us

Abonnenter

Nådde historisk milepæl

Avatar

Published

on

Senterleder Jon Bakke (31) registrerer med stor glede at en viktig milepæl er nådd for Jessheim storsenter. Samtidig forbereder han seg på et tøft 2023 for næringslivet.

– Det er en milepæl for oss å passere 2 milliarder kroner i omsetning i 2022, sier Bakke til Jessheimpuls.

– Samtidig er det viktig å være klar over at omsetning ikke nødvendigvis gjenspeiler bedre eller like god lønnsomhet for mange av butikkene, legger Bakke til.

– Men det er mange som har jobbet hardt og målbevisst for å kunne nå denne milepælen, og det er en viktig milepæl for oss.

SMAKFULLT: Delikatessebutikken Art Of Flavor er en av etableringene som senterleder Jon Bakke er glad for at kom til Jessheim by. 

Sårbarhet

Bakke sitter med ett øye på tallene som har vært – altså omsetningstall, hvordan markedstiltakene slår til, hvilke bransjer som går bra og hvilke som har hatt det utfordrende.

– Samtidig må vi se framover og forberede oss best mulig på det som ligger foran oss. For det er ingen hemmelighet at næringslivet er sårbart, og det blir tøft for mange utover i 2023.

– Kanskje for tøft for noen?

– Det ser jeg ikke bort fra, sier Bakke.

– Men akkurat nå gleder vi oss over at en målsetting er nådd, understreker han.

– Så det blir ikke beina på bordet for å surfe videre?

– Absolutt ikke. Det er nå jobben begynner, for butikkene er mer sårbare enn noen gang, noe vi kanskje vil se i løpet av første halvår i 2023. Så beina på bordet blir det ikke.

Nye aktører

Bakke kan også berette at Jessheim storsenter har klart å lande flere fine butikketableringer i løpet 2022.

– Jeg har ikke full oversikt over andre kjøpesentre, men det er ikke mange som har samme antall etableringer som vi har hatt i løpet av året. Og det å få inn butikker er også veldig inspirerende når vi nå skal jobbe videre inn i året som ligger foran oss.

Disse har etablert seg:

 • Dropsen
 • Duke Sport
 • Snipp & Snapp
 • Lille Bølgen
 • Name It
 • Teaology
 • Art Of Flavor
 • Levi’s
 • Lagerhaus
 • Balubaland
 • Upstairs
 • Hendrix Hair

Storsatsing

– Storsatsingen Balubaland har faktisk logget inn 20.000 løste billetter siden åpningen i juni, og det er vi veldig fornøyd med, sier Bakke om lekeområdet der barn kan klatre og utfolde seg i en jungel av apparater og lystige farger.

Unik satsing i sentersammenheng

– Så hvis senterleder Bakke skal oppsummere med sine egne ord?

– Tallene for 2022 overgår 2021 – noe vi er stolte av å ha oppnådd – men samtidig vet vi at det blir tøft for mange aktører, både hos oss og andre steder, i 2023. Vi har jobbet for å legge et godt grunnlag for butikkene hos oss, og neste år blir viktig med tanke på å skape lønnsomhet og godt grunnlag for så mange som mulig, sier Bakke.

– I tillegg til at vi hele tiden jobber med nye aktører som kan bidra til det totale handelstilbudet i sentrum.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.