Connect with us

Abonnenter

Nesten 500.000 i underskudd

Avatar

Published

on

Formannskapets aller siste politiske sak før sommeren var å utløse den kommunale underskuddsgarantien til Raknehaugspillet. Årets underskudd er på nesten 500.000 kroner. 

– Det meldes om anslagsvis 485.000 kroner i underskudd for Raknehaugspillet, og vi er bedt om at den kommunale underskuddsgarantien på 500.000 kroner utbetales slik at arrangørene kan betale lokale leverandører utestående beløp, sa ordfører Ståle Lien Hansen til formannskapet.

Under den politiske debatten ble det tatt til orde for å melde tilbake til Raknehaugspillet at blant annonseringen annonseringen i forkant ikke har nådd tilstrekkelig ut.

– Jeg har mottatt innspill på akkurat det, sa Sosialistisk Venstrepartis Gro Holt.

– Det har vært promotert kraftig på Facebook, men kanskje det burde vært benyttet andre kanaler i tillegg, kommenterte Senterpartiets Lars Halvor Stokstad Oserud, som også tok til orde for at det kanskje kan legges opp til fysisk kjøp av billetter via kulturhuset ved neste korsvei, i tillegg til kjøp av billetter på nett.

– Når det er sagt, så håper jeg Raknehaugspillet fortsetter, kanskje med en modell med samarbeid med kommunen, avsluttet Stokstad Oserud.

Det ble vedtatt å utbetale delsummer slik at lokale leverandører får betalt det de har utestående i første omgang, og at resten av garantien utbetales når godkjent regnskap er klart.

Styremøte tirsdag

Raknehaugspillet har styremøte i kveld, tirsdag 25. juni, og dette skrev Jessheimpuls om økonomien i forrige uke:

Årets utgave av Raknehaugspillet har gått hardt ut over økonomien. Styremøtet kommende uke vil gi nøyaktig svar på hvor stort underskuddet blir.

– Vi vil ha flere svar etter styremøtet neste uke, sier styreleder i Raknehaugspillet Sigrid Nøkleby til Jessheimpuls.

En avgjørelse om veien videre for Raknehaugspillet blir ifølge styrelederen ikke avgjort før til høsten.

I en nyopprettet spleis for Raknehaugspillet løftes blant annet varierende vær fram som en årsak til at billettsalget ble lavere enn forventet.

Det ble lagt ut sju forestillinger for salg, med totalt 2.800 tilgjengelige billetter. Ullensaker kommune forpliktet seg til å kjøpe to forestillinger, og kommunen stilte også med underskuddsgaranti.

Ullensaker kommune er inne med underskuddsgaranti oppad til 500.000 kroner, og det blir nødvendig å benytte seg av den etter årets forestillinger.

Raknehaugspillet 2023 gikk med et overskudd på 110.000 kroner.

Budsjettet

Årets budsjett var på 2,1 millioner kroner. Fjorårets forestillinger var budsjettert til 1,6 millioner kroner.

Dette er endringene fra 2023 til 2024:

  • Fire profesjonelle skuespillere i hovedrollene
  • Nykomponert musikk
  • Et strammere manus (tettere og med høyere tempo)
  • Forbedret serveringskonsept
  • Flere aktiviteter på Raknehaugen før forestilling
  • Budsjettet økes fra 1,6 til 2,1 millioner kroner

Sponsorjakt

Styreleder Nøkleby sier at det er ønskelig med flere tunge sponsorer på plass med tanke på senere oppsettinger.

Dette sa styrelederen for et halvt år siden:

– Grunnfinansieringen er som nevnt på plass. Men for å kunne fullfinansiere prosjektet er vi avhengige både å selge et betydelig større antall billetter enn i fjor og øke sponsorinntektene. Selv om sponsormarkedet nok er blitt noe «trangere» det siste året opplever vi at næringslivet viser betydelig interesse for vårt ambisiøse kulturprosjekt. Så vi er absolutt optimister, avslutter Nøkleby.

Et løft

Årets versjon av Raknehaugspillet har løftet seg siden i fjor, noe Jessheimpuls skrev i sin anmeldelse av årets forestilling.

Det er bare billettsalget som ikke løftet seg i takt med årets versjon av Raknehaugspillet.

Les anmeldelsen her:

Løft på alle plan

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.