Connect with us

Byutvikling

Nytt blikkfang i sentrum

Avatar

Published

on

En ansamling butikker har åpnet dørene i det som ligger an til å bli et nytt og trivelig lite handelssentrum i sentrum. Nå håper de nyetablerte at folk får øye på dem.

Wanja Hansen og Gro Sundvoll eier Øyesenteret Jessheim, og de ser fram til å ønske nye og gamle kunder velkommen til både stilrene og store lokaler i Postgården. Og de håper at alle som etablerer seg i Postgården vil bidra til både økt aktivitet og handel i denne delen av Jessheim sentrum.

GJENGEN: Karianne Mathisen (t.v.), Gro Sundvoll, Wanja Hansen, Linn Schjeldrup Algarheim og Heidi Kjørvik ser fram til å være mer synlige i Jessheim sentrum når de nå har etablert seg i Postgården. 

– Dette er jo en liten oase, sier Wanja Hansen og ser ut på det som kommer til å bli et grønt tun i Postgården. Det er Kjell Tore Skedsmo og hans Grefsen Eiendom AS som utvikler den vesle biffen av en sentrumstomt.

Flere på plass

Nå er snart også Handelsbanken, Bylegene og Jessheim Øyelegekontor på plass i Postgården. Da  begynner Grefsen Eiendom med siste etappe av leilighetene på eiendommen.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/08/06/bygger-postgarden-stein-pa-stein/

Og med klesforretningen (og trolig en liten kaffebar i tilknytning til butikken) Frøken Pedersen på plass i Veiberggården, så får Blomsterstua og de andre forretningene i Tærudgården selskap.

ÅPNER I FEBRUAR: Marianne Juvik Pedersen åpner sin butikk Frøken Pedersen 1. februar. Hun inntar ærverdige Veiberggården. 

Kanskje ser vi synergieffekt ved at flere handlende søker seg til området, og kanskje blir det matservering av et slag i lokalene der gullsmed Øiesvold holdt til i Storgata også?

https://jessheimpuls.no/jp/2019/05/09/har-blomstret-i-30-ar/

Lokal bedrift

– Hva slags forretning er dere?

– Vi er den eneste lokalt eide optikerforretningen på Jessheim, og det er vi veldig stolte av, sier Wanja om bedriften hun etablerte for fem år siden.

– Vi har høy faglig kompetanse innen flere spesialområder med fokus på øyehelse. Vi er blant annet veldig opptatt av barn og syn. Derfor har vi egen barneavdeling.

– God plass?

– Det er nydelige lokaler, og vi har vært bevisste på gjenbruk når det kommer til inredning. Vi har vært Østlandet rundt og hentet inventar og møbler, og så er vi veldig fornøyde med bidraget fra lokale Hovin Trevare. Det har vært en fryd å jobbe med dem, sier Wanja.

– Vi ønsker jo at våre kunder skal oppleve hyggelig atmosfære når de kommer til oss.

LOKAL BEDRIFT: Hovin Trevare har stått for utformingen av en del av inventaret hos Øyesenteret. Som lokalt eid bedrift, så bestreber vi oss på å bruke lokale aktører, sier Wanja Hansen.

Bidra i sentrum

– Forventninger til ny lokasjon da?

– Ettersom vi tidligere holdt til i underetasjen til Jessheim øyelegekontor, så er vi glade for å være på bakkeplan. Vi blir litt mer synlige i bybildet. Vi håper jo at enda fler skal finne oss, og vi ønsker å bidra til flere søker seg til – og bruker – denne delen av sentrum.

– Dere har vokst jevnt og trutt?

– Vi har vokst jevnt og trutt siden vi startet opp i 2015, og det er stort sett jungeltelegrafen som er blitt brukt. Fornøyde kunder er den beste referansen man kan få.

– Og dere kan hjelpe folk som sliter med litt korte armer når de leser bruksanvisninger med det meste?

– Vi får nok dessverre ikke hjulpet deg med lengre armer, men vi kan høyst sannsynlig finne en løsning slik at du ser bedre ved å bruke briller eller kontaktlinser.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.