Connect with us

Folk

Nytt konsept for utdeling av mat

Avatar

Published

on

Et nytt konsept i regi av Frivilligsentralen og Omsorg Jessheim lanseres nå for å nå ut til dem som rett og slett ikke har mat i heimen. 

Mange i Ullensaker sliter med å få endene til å møtes, og nå har Frivilligsentralen og Omsorg Jessheim gått sammen om å komme problematikken i møte. Og vi kan alle bli en del av dette laget.

Dagligvarebransjen er med i form av å gi overskuddsvarer til prosjektet. Frivilligsentralen er for eksempel hos Meny og henter brød fire dager i uka, og i de fleste matbutikkene (flere kjeder) er det satt ut en handlevogn folk kan legge et matbidrag oppi.

Stort behov

– Behovet er veldig stort, sier Fjeld Hovden til Jessheimpuls.

– Det er unger som går sultne til skolen fordi det rett og slett ikke er mat å oppdrive hjemme. Omsorg Jessheim har god oversikt over akkurat dette, og vi i Frivilligsentralen ville gjerne bidra for å gjøre det vi kan, sier Rita.

Utenfor Frivilligsentralen står det nå en container som fylles opp med matvarer, og tanken er å pakke diskrete plastposer som folk kan komme og hente mellom 12.00 og 14.00 på torsdager.

Følelsen av stigmatisering, altså at terskelen for å komme og hente mat er stor,  er ikke Rita veldig opptatt av. Hun er som alltid løsningsorientert, og filosofien er at det er bedre å ha brød hjemme enn ikke å ha brød hjemme.

Denne ordningen har vært på fote i Eidsvoll i mange år, og der er det 250 personer som får mat i huset via matutdeling. Der er det godt innarbeidet, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal få dette til å gå her på Jessheim.

Tilkjørt

– Hva med dem som ikke kommer seg ut?

– Da har vi sagt at vi kan kjøre hjem til dem med en matpose, sier Rita.

– Dere pakker poser?

– Med nødvendig mat, og jeg er såpass klar i talen at man må ta det som ligger i posen. Det nytter ikke å bestille det og det, smiler Rita.

– Folk kan komme med mat?

– Ja, vi har kjøpt inn en fryser, så det er fullt mulig å komme hit med mat.

På bildet ser vi Marit og Christian Bratbakken, Kjersti Grov, Ingar Willersrud og Rita Fjeld Hovden.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.