Connect with us

Ukategorisert

Nytt lyspunkt på plass på Jessheim

Avatar

Published

on

Syrlighetene om at elg i solnedgang er den eneste kunsten som er spiselig for ullsokningene haglet under debatten om skulptur ved Nordbytjernet. Og jammen dukket det ikke opp en elg der ute.

Nærmest ut av intet dukket de to skulpturene opp i skogbrynet like ved Quality-hotellet nord for Jessheim sentrum. Og kunsten er allerede blitt en liten “snakkis” på sosiale medier. Skulpturen – eller lysinstallasjonen om du vil – er fire meter høy og fem meter lang. Godt synlig, med andre ord.

POPULÆRE: Installasjonene er blitt veldig populære på kort tid, sier Martin Adolfsen ved Quality Airport Hotel Gardermoen.

– Skulpturene er en gave fra gårdeier KLP til hotellet vårt, og de ble avduket i forbindelse med åpningen vi hadde 23. august, sier hotellsjef Anne-Margrethe Tveit ved hotellet som på folkemunne har gått under navnet “Airporten” siden den spede begynnelse på slutten av 1980-tallet. I dag har hotellet 455 rom og rundt 700 kvadratmeter konferanseflate.

LANDEMERKE: Lysveggen på Skovly kan sees fra luften. 

Populære

– Skulpturene har slått an?

– Så til de grader, er det kontante svaret fra hotellsjefen.

– Gjestene våre er begeistret, og vi håper også at turfolket som frekventerer området rundt Nordbytjernet vil sette pris på kunsten; elgen og uglen symboliserer kontakt med naturen, og for oss og gjestene våre er nærheten til skogen og Nordbytjernet av stor verdi. Turløypene går rett utenfor hotellet, sier Tveit.

Og tvers over veien ligger det nye LHL-hotellet. Mange av pasientene bruker friluftsområdene rundt Nordbytjernet til trening og rekreasjon.

– Du har fått med deg debatten om skulpturen på haugen ved Nordbytjernet de siste ukene?

– Nei, jeg kan ikke si at jeg har det, men jeg håper at dette bidraget er til glede for folk – både gjester og befolkningen.

– Vi i KLP eier bygget og har investert i overkant av 300 millioner kroner i hotellprosjektet, sier Christopher Raansaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

Nærhet til naturen

 – Det måtte bli ugle og elg?

– Temaet inne på hotellet er norsk natur, og v i ønsket å fremheve naturen og rekreasjonsmulighetene som ligger rett utenfor hotellet. Derfor tenkte vi at det å plassere en lydinstallasjon som dette i skogkanten utenfor konferansesalen vil bidra til særpreg for hotellet samt at dette kanskje vil bli en severdighet, sier Raansaas.

Tidligere kultursjef Marit Lødemel er blant dem som har latt seg begeistre av det hun fant på en av sine gåturer.

– Ja, dette var dagens overraskelse. To store, staselige skulpturer i metall dukket opp i skogkanten bak Quality hotel. Fylt med små lyspærer er de nok et flott skue nattestid også, skriver Lødemel på sin Facebook-side.

KEPLERSTJERNEN: Fredsstjernen har vært et landemerke på Jessheim i mange år. Skjermdump Ullensaker kommune

Fra før av har Jessheim “Fredsstjernen” nord for Jessheim samt lysveggen og den fargerike brua mellom Skovly og Jessheim storsenter.

LYSPUNKT: Brua mellom Skovly og Jessheim storsenter. 

Kanskje Jessheim er på vei til å bli “city of lights”, eller “Lysbyen”, som tilhengerne av det norske språk, ynder å formulere seg?

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.