Connect with us

Kommentar

Nyttig kulturpåfyll før mørk høst

Avatar

Published

on

KOMMENTAR

Følelsen av å gå inn i en mørk og lang høst er ikke så tung etter en lang og deilig konsertsommer i byen vår. Dette er nok viktigere enn vi kanskje tror.

Det har vært en merkelig senvinter, vår og sommer. Uvissheten, frykten, blaff av redsel og jobben vi sammen legger ned for å tilvenne oss den nye hverdagen.

I det lyset har det det vært deilig å kjenne at batteriene sakte men sikkert fylles opp for hver kulturopplevelse vi kan ta del. Og for oss på Jessheim har Jessheimdagene vært et desidert høydepunkt hver august gjennom 50 år.

I midten av august har en litt tom følelse dukket opp sammen med siste akkord og strofe fra konsertarenaen. Nå er det over for i år, nå er det høst og hverdagen står utenfor og venter med slegge på mandag, tirsdag, onsdag og så videre.

Hverdagen venter

Det er ikke den følelsen vi går inn i høsten med i år. Det er mer en bekreftelse av at konserter, utstilling, folk og liv og røre er viktige bestanddeler i livene våre – og da aller helst framført live.

Konsertserien Yess Alive har vært med på å etablere gode rutiner rundt smittevern og det å ivareta distanse og spriting av hender. Folket har respondert bra på det, så det var rutinerte arrangører som ønsket velkommen til årets Jessheimdager i nedtonet versjon.

Kommuneoverlegen ga tommel opp og grønt lys, og ordfører Eyvind J. Schumacher understreket viktigheten av å konsumere kultur i en vanskelig tid som kornoatiden har vært – og er.

Kulturbehovet styrket

Om noe så virker det som om kulturens betydning i menneskers liv er forsterket etter denne sommeren. Vi har sammen kjent på en slags lykkefølelse av å synge med til Sigvart Dagsland og Oslo Ess, og vi har latt oss henføre av Martin Hallas magiske stemme.

Og hjertet har banket hardt av stolthet mens vi så Knut Reiersrud sammen med musikere fra Jessheim og Ullensaker – våre sambygdinger og bybarn. Vi har kjent på varmen og den lune stemningen da Petter Barg og Travelin’ storband igjen dro oss inn i storband-jazzens univers og lune arne.

Harde tider

Det er i vanskelige og prøvede tider vi kjenner på hva som er viktig. Og denne sommeren har konserter og følelsen av fellesskap kanskje vært sterkere enn noen gang. I hvert fall for undertegnede.

Høsten får bare komme med alt den har av regn, mørke og dårlig økonomi i Ullensaker kommune.

Batteriene er i hvert fall fylt opp.

Styrket Jessheim by

Jessheim by står så godt rustet som overhodet mulig ved inngangen til september.

Takk til arrangørene.

Takk til oss.

Nå må vi fortsette å være disiplinerte.

Og løsningsorienterte.

Lykke til.

Til oss alle.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.