Connect with us

Abonnenter

Politisk sak om museum over sommeren

Avatar

Published

on

Folk møtte opp i hopetall til Ullensaker Museum sin utstilling om de to Ullensaker-fotografene Bodil Olsrud og Synnøve Brændshøi. En politisk sak om Ullensaker Musems framtid er ventet over sommeren.

Galleri Jessheim var fylt til randen da utstillingen “Olsrud og Brændshøi: Ut av mørket” åpnet forrige helg, og publikum har uttrykt begeistring for opplegget galleriet, et opplegg som Jessheimpuls skrev at er et prakteksempel på hva et bymuseum kan bidra med i Jessheim sentrum.

Les den teksten her:

Perfekt eksempel på hva et bymuseum kan bidra med

I et vakuum

Ullensaker Museum har lagt ned driften i de tidligere lokalene på Gardermoen, og det foreligger et vedtak om at ny etablering skal være sentrumsnært i Jessheim.

I forrige ukes kommunestyremøte ble det tatt til orde for at et museum må bakes inn i det som potensielt kan komme på Sundbytunet nå som kommunen har overtatt den eiendommen, men det synes ikke å være et politisk flertall for å realisere et museum i byen på den måten eller på den lokasjonen.

– Det var veldig givende å se hva museet har fått til med utstillingen på Galleri Jessheim, og dette var en flott måte å kombinere ledige lokaler med lokalhistorie og museumsdrift, sier ordfører Ståle Lien Hansen (Frp), som hadde en formell rolle under helgens åpning.

STINN BRAKKE: Det var stinn brakke under åpningen av utstillingen til Ullensaker Museum i Galleri Jessheim forrige helg. Alle foto: Rina Myrvang/MiA – Museene i Akershus

Framdrift?

– Hva med Ullensaker Museums framtid?

– Jeg både tror og håper at det er mulig å finne en god plassering av et framtidig museum i nær framtid, sier Lien Hansen.

– På Sundbytunet, som noen i den rødgrønne opposisjonen tok til orde for i kommunestyret i forrige uke?

– Om det lar seg gjøre å plassere et museum der nede etter hvert, vet jeg ikke. Men per i dag legges det ikke opp til museum der i noen av de ledige lokalene på Sundbytunet.

Dette skrev vi om Sundbytunet i slutten av mai i år:

Kulturen flytter inn på Sundbytunet

Veien videre

– Veien videre helt konkret?

– I vurderingene framover er det viktig å gå dypere ned i materien for å finne ut hva slags ønsker vi har for et framtidig museum. Hvordan formidle historien med de muligheter og virkemidler vi har tilgjengelig i dag.

– En annen ting er om plassbehovet er det samme som vi har fått oss forelagt tidligere, og hva er et realistisk potensial når det kommer til antall besøkende? Hvordan blir økonomien i et beste og verste scenario? Den type spørsmål må vi få besvart ved neste korsvei, sier Lien Hansen.

– Og når blir det?

– Det er sagt at vi skal få en politisk sak på dette over sommeren, og jeg må innrømme at jeg er spent på om det legges fram noen konkrete forslag til framdrift fra administrasjonens side, avslutter ordføreren.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.