Connect with us

Kultur

Prestisjetung utstilling til Jessheim

Avatar

Published

on

Kunsten til to av landets fremste kunstnere blir å finne i Galleri Jessheim fra i morgen. Det er nærmest for et scoop å regne å få denne kunsten til byen vår.

– Ja, jeg vil faktisk si at det er et scoop – en liten sensasjon – at vi kan oppleve en utstilling med kunsten til Bleken her i byen, sier kunstforeningens Roald Nilsen.

– Jeg sa i et styremøte i kunstforeningen for et par år siden at vi må slå på stortromma og satse på å få en utstilling med Bleken hit til Jessheim, sier Nilsen til Jessheimpuls.

Ullensaker kunstforening fikk napp på denne utstillingen via Vikens kunstforeninger. Det er et galleri på Tjuvholmen (Fine Art) som har laget en pakke med bilder fra samarbeidsprosjektet til Bleken og Bjertnes, og det er den utstillingen som åpnes av kultursjef Jon Henrik Solhei lørdag 14.00.

FRAMOVERLENT: Ullensaker kunstforening er fremoverlent og offensiv, sier Roald Nilsen til Jessheimpuls. Denne utstillingen er et eksempel på akkurat det. 

– Sier dette noe om driven og pågangsmotet i kunstforeningen vår, Roald?

– Det synes jeg at det gjør. Vi driver halvprofesjonelt i Ullensaker kunstforening, og det er ingeting å si på driven vi har, sier Nilsen.

– Når det er sagt, så opplever vi et lite frafall i medlemsmassen nå i koronatiden, så vi trenger engasjerte folk, legger han til.

Nesten utsolgt

Salget av bilder viser at samarbeidskunsten til Håkon Bleken og Sverre Bjertnes er veldig populær, og det er noe av årsaken til at utstillingen i Galleri Jessheim “bare” består av 14 bilder.

Dette blir sagt om utstillingen:

På tross av ulik generasjonstilhørighet, finnes det mange interessante møtepunkter i kunstnerskapene. De har begge ønsket å belyse det litteræres plass i billedkunsten, om enn med noe ulik tilnærming: Mens Blekens oppmerksomhet ofte retter seg mot våre kollektive fortellinger, mytene, har Bjertnes i større utstrekning omfavnet den personlige tilnærmingen. I denne utstillingen spilles samtalen mellom den store og den lille fortellingen ut i hvert enkelt verk.”

Samarbeidet har fungert på den måte der kunstnerne først har jobbet separat, for så å arbeide videre på hverandres utkast.

SAMARBEID: Håkon Bleken og Sverre Bjertnes har begge jobbet på bildene som stilles ut i Galleri Jessheim denne helgen. 

Tungtvektere

Håkon Bleken (91) har i nesten hele etterkrigstiden vært en av de mest markante skikkelsene i norsk kunstliv. Han har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken her i Norge.

Sverre Bjertnes (44) har i løpet av de siste ti årene gjort seg bemerket med separatutstillinger på den internasjonale kunstscenen med verk som karakteriseres av en poetisk bearbeidelse av eksistensielle temaer med utgangspunkt i et selvbiografisk innhold.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.