Connect with us

Kommentar

Pust i bakken og justering av antenner

Avatar

Published

on

FERIEPULS/KOMMENTAR

Hele redaksjonen – ja, alle som 1 – er innvilget ferie i juli. Jessheimpuls stiller da kanskje med polerte og forhåpentlig finjusterte antenner i august igjen. God ferie til alle dere som leser og kommer med gode innspill. Uten dere stopper pulsen.

Vi tar sjansen på at Jessheimpuls nå er såpass etablert at vi ikke blir glemt selv om vi nå logger av noen uker i juli.

Vi lover å bruke tiden ganske godt når vi nå skal evaluere oss selv og det vi holder på med. For akkurat dette har vi ikke hatt så mye tid til gjennom en lang senvinter, en meget spesielle korona-vår og sommer.

Et bad og en slurk melk…

Derfor tar vi en aldri så liten bakfot i bakken for å hente oss inn litt. Kanskje ta et bad? Kanskje ta en slurk kald melk? Kanskje lese ei bok? Kanskje høre på piggtrådmusikk?

Som lokalsamfunn lever vi i en ny tid etter at koronaviruset la seg over verden som en kald skulder i midten av mars. Nye rutiner og en slags unntakstilstand er den nye hverdagen. Det merker vi alle, verden over.

Forandret hverdag

For en liten byavis som Jessheimpuls har også den skrivende hverdagen forandret seg siden vi startet opp i april 2018. Vi er ikke lenger alene i byen.

Den gangen var vi eneste publikasjon etablert i byen vår. De to store mediehusene på Øvre Romerike hadde valgt å takke fysisk for seg på Jessheim, uvisst av hvilke grunner.

Sommeren 2020 er det tre publikasjoner – i tillegg til magasinet Glimt – som skriver om Ullensaker og Jessheim. Det er en gledelig utvikling.

Vi velger å tro at Jessheim by og vi som bor her er dem som høster gevinsten av den utviklingen.

Jessheim by vinner

Her i Jessheimpuls skriver vi om folk, kultur, utviklingen av byen og litt politikk. Vi forsøker å skrive med hjertet om stedet vi holder kjært og vil det beste for.

Vi er en enmannsredaksjon, og det kreves to for en tango – dere og meg.

To for en tango

Dette har vært ambisjonen og arbeidsplanen fra første dag. Og vi forsøker å holde entusiasmens fane høyt i det vi bedriver. Det siste har vi i hvert fall langt på vei fått til.

Nå skal vi forsøke å bruke litt tid på å se på veien videre for Jessheimpuls.

Entusiasmens fane høyt

Skal vi endre litt på den kursen vi holder nå? Skal vi for eksempel bruke mer tid på folk og mindre på politikken i Ullensaker?

Begge deler er jo viktig, selv om det har vært litt vanskelig å se det overordnede i politikken gjennom det som ikke kan beskrives som annet enn tidvis skittkasting og lite konstruktive ordskifter i sosiale medier.

Kanskje kommer høsten med politiske klimaendringer lokalt? Det er lov å håpe.

Endret politisk klima?

Men akkurat nå handler det for oss om å samle litt krefter for å kunne gyve på nye utfordringer med friskt mot i august.

Der vi de to siste somrene prioriterte vi å holde produksjonen i gang, så velger vi nå å ta en Jessheim-pust i bakken. Det er høyst nødvendig – og litt fortjent.

Bruk byen!

Vi sier med dette riktig så god sommer.

Vi kommer tilbake med justert frekvens og antenna ute i august. Vi lover.

Husk: det er lov å være grei.

Og bruk byen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.