Connect with us

Folk

Rivjernet Rita fikk Jessheimprisen 2020

Elisabeth Østby

Published

on

AV ELISABETH ØSTBY

Frivillighetsgeneralen Rita Fjeld Hovden ble tildelt Jessheimprisen for sitt store hjerte og arbeid for frivilligheten i Ullensaker.

Rita Fjeld Hovden skjønte lite da Tore Kværner og avtroppende senterleder Line Gustavsen møtte opp på fredagens kulturkafè på Frivillighetens hus.

Ikke mindre himmelfallen ble hun da hun plutselig sto med Jessheimprisen og en tegning av seg selv, laget av Egil Nyhus, i armene.

SAMSUNG CSC

Avtroppende senterleder Line Gustavsen fikk æren av å overrekke Jessheimprisen til Rita.  Dette ble hennes siste offisielle oppdrag for Jessheim Storsenter og overrekkelsen ble følelsesladet både for Line og Rita.

Jessheimprisen blir normalt delt ut på Jessheimdagene, men siden 2020 ikke ble som andre år, måtte juryen finne en annen dag for overrekkelsen.

Og et særlig bedre sted enn på Kulturkafeén i Administrasjonsbygget på Frivillighetens hus, kunne det ikke bli.  For dette er Rita sin hjemmebane.

Juryens begrunnelse

Juryen fant mange grunner til at det var nettopp leder for frivilligheten i Ullensaker som fortjente Jessheimprisen i år.

  • Rita betyr så mye for lokalsamfunnet vårt, og hun har stått på dag og natt i nærmere 20 år som avdelingsleder i Frivilligsentralen, sier juryen.
  • Hun er frivillighetens ansikt utad og gjennomførte 400 arrangementer ulike steder i kommunen i løpet av 2019.
  • Hun er opptatt av å skape det gode samarbeidet mellom lag og foreninger.  Hun lager en møteplass for mennesker som ønsker å hjelpe, og for dem som trenger en hjelpende hånd.
  • En person med mer engasjement skal du lete lenge etter.  Hun er alltid blid og tilstedeværende, og hun utgjør en forskjell ved å bidra til gjennomføring av reiser og aktiviteter for kommunens borgere.
  • Hun holder et imponerende høyt aktivitetsnivå, og har ofret mang en julaften for at andre mennesker skal få oppleve en fin julekveld.
  • Rita bidrar til å fremme byliv, kulturliv og god folkehelse, og er en fantastisk ressurs for Ullensakers innbyggere.

Rørt Rita

SAMSUNG CSC

Det var en tydelig rørt Rita som mottok både blomster og en tegning laget av Egil Nyhus.  -Dette er det største som har skjedd i min yrkeskarriere, sier hun.

– Er det noen her som aldri har blitt tatt på senga, så kan jeg holde et foredrag om det nå, ler hun.

– For dette hadde jeg aldri forventet.

– Det å jobbe som leder i Frivilligheten er en livsstil for meg, fortsetter hun.

– Jeg brenner for dette arbeidet, og kunne ikke hatt en bedre jobb.  Helsa er det ingenting å si på, så dere blir ikke kvitt meg med det første, ler hun.

– Her skal jeg bli i mange år til, avslutter hun.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.