Connect with us

Abonnenter

Fortsetter lang “tanndisjon” på Jessheim

Avatar

Published

on

Med nye fjes på plass fortsetter Jessheim Tannlegesenter en lang tradisjon som begynte så langt tilbake som 1932. Da etablerte tannlege Ellingsen seg på Jessheim.

Heidi Lassen og Sven Grov satte sine ben på Jessheim en tidlig søndag morgen i 1983. De bodde i Bergen, men en annonse der en tannlegepraksis var til salgs på Jessheim hadde fattet det unge ekteparets interesse.

Det var ikke mange slike praksiser til salgs på den tiden, så det ble nattoget fra Bergen og så lokaltoget videre til Jessheim.

Cowboyfilm

– Jeg må innrømme at jeg ikke helt forsto hvor langt ut på Romerike vi skulle. I annonsen sto det “sentralt i Akershus”, og jeg trodde nok det var midt i Oslo eller noe sånt, sier Lassen til Jessheimpuls.

Toget ankom Jessheim, og det var nesten som å ta steget inn i en cowboyfilm, med vind og åpne områder mellom husene i sentrum. Slik er det ikke lenger.

Kort fortalt ble det frokost hos ekteparet Ellingsen – som jobbet og bodde i Trondheimsveien 82 – der hvor Jessheim Øyesenter og C-Optikk holder til i dag, og der Skatt Øst holdt til inntil nylig. I bygget gikk de fra å trekke tenner til å trekke skatt, som det heter i en fortelling i jubileumsboka til Romerike Tannlegeforening fra 2005.

– Det endte med at vi overtok den praksisen, og vi ble i lokalene til Ellingsen i 15 år. Da gikk leiekontrakten ut, og vi kjøpte tomt og bygget det som i dag er Jessheim tannlegesenter, sier Lassen.

Huset ble bygget i gammel stil, og i dag huser det gule huset i Stallvegen i Jessheim sentrum seks allmennpraktiserende tannleger, en oralkirurg, en tannpleier og sju tannlegesekretærer.

– Vi måtte ta et valg om vi skulle inn et sted eller om vi skulle bygge og eie vårt eget. Vi valgte det siste, og det er vi glad for i dag.

Familie inn

Og nyeste tilskudd i det gule huset er Andreas Lassen-Grov og Mina Wåler Rønning, sønn og svigerdatter av ekteparet Grov og Lassen. De to er i ferd med å etablere seg som tannleger på Jessheim. Og på sikt er tanken å ta over bedriften etter Svein og Heidi.

– Hvordan får man kunder som ny tannlege på Jessheim?

– Det handler jo om å synliggjøre at man er her. Og så trapper jo Sven og Heidi noe ned, så da har noen faste kunder fått tilbud om å begynne hos oss, sier Andreas, som begynte i bedriften som papirsøppelgutt da han var 11 år gammel. Den jobben hadde han ut videregående skole.

– Tidligere var det sånn at kunder kom til; det er gjerne hele familier som benytter seg av samme tannlege gjennom et helt liv. Folk er veldig lojale mot tannlegen sin – og frisøren sin – og slik er det fortsatt, sier Heidi.

Vekst

– Men med veksten Jessheim har i dag – det snakkes om 1.000 nye innbyggere hvert år – så er det ikke automatikk i at folk vet hvem som er tannlege og at de kommer naturlig hit. Det er derfor vi må være synlige i markedet, sier Andreas.

– Sven og jeg har gått ned til tre dager i uka nå, og det sier seg sjøl at vi rår med færre på tre dager enn på fem dager, sier Heidi.

– Det tar tid å bygge seg opp, for man skal jo ikke gå etter andre tannlegers kunder heller. Derfor handler det i stor grad om å få nye kunder som er på jakt etter tannlege.

– Hvor mange faste kunder har en tannlege?

– Vanskelig å si, men jeg tror nok 600-700 er et anslag. Folk har bedre tenner i dag enn tidligere.

– En bransje i endring rent teknisk?

– Det eneste som er likt fra den gangen vi startet opp for rundt 20 år siden er tangen man trekker tenner med, så det er viktig å fylle på med kompetanse.

Totalt har vi i dag opp mot 20 tannleger og tannlegekontorer på Jessheim.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.