Kontakt oss

Abonnenter

Fire år i byens tjeneste

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Jessheimpuls markerer er godt på vei inn i sitt femte år som patriotisk nyhetsplattform for Jessheim by. Nå ruller vi i gang igjen etter ferien.

Ansvarlig skrivende Mo Larsen får fortsatt et sug i magen når han tenker på den kvelden vi lanserte Jessheimpuls. Det var elementer av frykt og forventning forbundet med å trykke på knappen som sendte oss ut i verdensveven. Men her er vi fortsatt, mot en god del oss, vil noen kanskje si.

En liten nyhetsplattform for Jessheim by var født, og i dag markerer vi altså fire år med tilstedeværelse i den vesle byen som vokser så raskt. Med napoleonskake og godt humør.

Vår første publisering finner du her:

Velkommen til Jessheimpuls

Tilstedeværelse

Jessheimpuls så dagens lys fordi det var et fravær av lokalaviser til stede i byen. De to store avishusene på Romerike hadde trukket seg fysisk ut av Jessheim by for fem år siden.

Det oppsto et tomrom som vi bestemte oss for å forsøke å tette ved å formidle nyheter fra Jessheim by på vår måte: oppbyggelig og konstruktivt der vi kan, og kritisk der vi må.

Vår ambisjon – det er nedfelt i et internt arbeidsdokument – har hele tiden vært å lage innhold vi selv finner og leter fram – og nyheter vi mener er relevante.

Lyst til å bli abonnent for skarve 365 kroner i året? TRYKK HER

I Jessheimpuls forsøker vi helt bevisst å være en motvekt til publikasjoner – lokale og nasjonale – som opererer som et ekko fra Facebook.

Vi leter heller etter nyheter og saker andre steder, noe vi får tilbakemeldinger om at er en god måte å jobbe på fra dem som leser oss. Takk for det.

Jessheimpuls sin tilstedeværelse og engasjement for Jessheim by har helt sikkert noe å gjøre med at Romerikes Blad (og EUB for så vidt) er tilbake med en av klikk reportere og kontorlokaler i sentrum av hovedstaden på Øvre Romerike. Det er bra, for vi trenger jobbpendlere inn til byen vår.

Til ungdommen

Hvem er det egentlig som leser Jessheimpuls?

Makker Rune Stangeland har dykket inn i materien kalt statistikk, og vi må innrømme at vi har fått en gledelig overraskelse eller to de gangene vi går inn og studerer tallene våre.

En skrytevideo av tilbakemeldinger til Jessheimpuls:

Den kanskje mest gledelige overraskelsen er aldersfordelingen på leserne våre, for vi når faktisk ut til unge mennesker med vår tradisjonelle (noen vil kanskje si gammeldagse?) nyhetsformidling der titlene vår holder det de lover og innholdet ikke er spisset til det ugjenkjennelige?

Det er uansett fabelaktig å se aldersammensetningen svart på hvitt, for vi vet at redaksjoner rundt om i Norge jobber hardt for å nå ut til yngre lesere:

  • 27,5 prosent av leserne våre er mellom 18 og 24 år
  • 33,5 prosent av leserne våre er mellom 25 og 34 år
  • 15,5 prosent av leserne våre er ,mellom 35 og 44 år
  • 12,5 prosent av leserne våre er mellom 45 og 54 år
  • 11 prosent av leserne våre er fra 55 år og oppover

Andre interessante tall fra vår statistikk:

  • 46 prosent av leserne våre er kvinner
  • 54 prosent av leserne våre er menn
  • Vi har skrevet nesten 2.000 tekster i løpet av disse fire årene
  • Vi har 10.000 månedlige lesere

Veien videre

JUBILANT: Genistreken Egil Nyhus bidrar med jubileumstegning, og vi føler at han har fanget det vi holder på med ekstremt godt. Tegning: Egil Nyhus

Vi har en ambisjon om å stevne fram som vi gjør her i vår lille redaksjon. Vi har fortsatt mye ugjort i denne byen, og engasjementet er minst like stort som for fire år siden.

Et hårete mål om 2.000 abonnenter – eller flere enn det, selvsagt – samt at vi fortsatt har et stykke arbeid å gjøre for at flere annonsører skal oppdage hvor mange de faktisk kan nå ut til ved å bruke oss.

Dette er den største utfordringen og frustrasjonen, for å være helt ærlig. Potensielle annonsører vet ikke hva de går glipp av.

Lyst til å teste ut annonsering i Jessheimpuls? Da blir vi glade. TRYKK HER

Men det er i det daglige arbeidet at jobben blir gjort, og for oss handler det om å se det store i det lille her i Jessheim by. For det jobbes bra på mange fronter i Jessheim by.

Vår ambisjon er fortsatt å løfte fram det vi finner på vår vei, slik Egil Nyhus sin tegning over illustrerer.

Og – kanskje det aller viktigste – det er 29 bokstaver i alfabetet. Dem skal vi bruke for alt det er verdt også i framtiden.

Takk for at du leser.

Rune og Øyvind

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.