Connect with us

Abonnenter

Stjernelag inntar byen

Avatar

Published

on

Det er ikke småtteri av et stjernelag som inntar Ullensaker kulturhus når Lise Monica Nygård setter opp musikal-klassikeren “Little shop of Horrors” om nøyaktig en uke i dag. Teaterbyen Jessheim lever. 

Limony Productions er hjertebarnet til Lise Monica Nygård, og hennes ambisjon er at vi ullsokninger ikke skal måtte dra til hovedstaden for å høre og oppleve sang og skuespill i norsk toppklasse. Nei, det får vi oppleve her hjemme i vår egen storstue Kong Rakne gjennom to kvelder i slutten av september og tidlig oktober.

Proft lag

Når teppet går opp for klassikeren “Little Shop of Horrors”, så finner vi MGP-vinnere, vinner av TV-konseptet Stjernekamp samt proffer som har stått på de aller fleste av landets største scener i en og samme produksjon her i Jessheim by.

Utfordrende

– Det er en utfordrende rolle å skulle gi stemme til en kjøttetende plante, og selve historien er så vill at den kunne jeg ikke si nei til, sier Knut Anders Sørum, merittert sanger og vinner av nevnte konsept “Stjernekamp” på NRK.

– Det er mye rom for tolkning, ikke minst at jeg skal gjøre stemmen på min egen dialekt, totning, forteller Sørum i en liten pause.

– Hvorfor denne musikalen, Lise Monica?

– Jeg har hatt lyst til å gjøre denne musikalen helt siden jeg gikk på Ballettakademiet fordi det er en morsom musikal med fantastisk musikk – og den er teknisk krevende både når det kommer til sang og skuespill, sier regissøren.

STEMMEN TIL PLANTEN: Knut Anders Sørum ser fram til å bidra til “Little Shop of Horrors” i Ullensaker kulturhus. Ellevilt og utfordrende, sier han til Jessheimpuls.

Mange lag

Musikalversjonen “Little Shop of Horrors” så dagens lys i 1982, og historien baserer seg på filmen fra 1960-tallet. Det er høyt tempo, humor og ettertanke på menyen.

Handlingen spinner rundt den sjenerte Seymour og blondinen Audrey som jobber sammen i en blomsterbutikk. Forretningene går ikke særlig bra, og det ser ut til at butikken vil bli lagt ned. Plutselig blomstrer forretningen opp igjen, men suksessen har en høy pris. Den nye attraksjonen er nemlig sulten – svært sulten. Utstilt i butikken står nemlig en kjøttetende plante kjøpt i en mystisk kinesisk sjappe, som den håpløst forelskede Seymour velger å døpe Audrey II, etter sin kollega.

Henger høyt

– Dette er en musikal som rager høyt på lista å ha spilt i for min del, sier hovedrolleinnehaver Jørgen Olsson, som er merittert til tross for sin relativt unge alder.

Hør bare: Olsson har spilt i en rekke forestillinger, bl. a. i A Chorus Line og Sound of Music på Göteborgsoperan, og som «Bobby C», en av hovedrollene, i Saturday Night Fever på Oscarsteatern i Stockholm. I Norge har han medvirket i musikalene Billy og Evita på Chateau Neuf i Oslo, og i musikalen Les Misérablessom ungkaren Marius, spilt på Lillestrøm kultursenter.

– Jeg har med meg bare proffer denne gangen, sier Lise Monica Nygård, som måtte se sin forrige produksjon bli “spist” og ikke gjennført på grunn av pandemien.

– Hektisk prøveperiode?

– Ja og nei. Nå har vi et par uker til flisespikkeri på detaljnivå, så jeg føler vi er godt i rute, sier regissøren som får massivt med ros av det meritterte stjernelaget fordi dette har vært en knirkefri og godt tilrettelagt prøveperiode.

Billettsalget i gang

Billettsalget er godt i gang, og det kryper og går ganske godt til premieren fredag 30. september. Det er satt opp t0 forestillinger, og den andre forestillingen er lørdag 1. oktober.

Du finner billetter ved å TRYKKE HER

Rolleliste:
Knut A. Sørum – Audrey 2
Jørgen Olsson – Seymour
Ella Kristiansen – Audrey
Ken Dahle- Mr. Mushnik
Anders Vårdal Gjerde – Dr. Orvin
Amanda Claire Murano – Ronnette
Dovilė Martinkutė- Chiffon
Karoline Strømsrud – Crystal
Mathias Robertstad – Lassaron
Lise Monica Nygård – Lassaron

Regi og koreografi– Lise Monica Nygård
Regiass – Jørgen Olsson
Koreograf – Christer Tornell
Musikalsk ansvarlig – Thomas Gunnari Røtting

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.