Connect with us

Byutvikling

The “Bunad Beatles” vil ha deg

Avatar

Published

on

Vi er blitt by, og da må vi ha et skikkelig bunadstog i borgertoget, er den kontante beskjeden til ullsokningene fra denne firerbanden.

Bunadstoget har glimret med sitt fravær i borgertoget på Jessheim de tre-fire siste årene. Det synes Marianne Trondsen og Aud Gunleiksrud er forsmedelig, og de to driftige damene går nå i bresjen for å mobilisere til et skikkelig bunadstog på 17. mai.

Og det finnes absolutt ingen unnskyldninger for den som eier og bærer bunad på nasjonaldagen, selv ikke argumentet med at man skal se på russetoget, sier firkløveret som går over fotgjengerfeltet på samme måte som The Beatles gjorde på coveret av albumet “Abbey Road”.

Marianne Trondsen (t.h) har for øvrig på seg Romeriksbunad, Aud Gunleiksrud sin er fra Tinn i Telemark, Kathrine Øynebråten har Romeriksbunad og Willy Kvilten fra Sør-Østerdal.

Mobilisering

– Bunadstoget går nesten helt først i borgertoget, så folk rekker opp i Storgata til russetoget passerer, er beskjeden fra Kathrine Øynebråten i 17. maikomiteen.

– Hvordan skal det mobiliseres?

– Jeg er sånn passe god på sosiale medier, så jeg kommer rett og slett til å ringe til folk og be dem møte foran Fakkelsenteret senest 16.00, sier Marianne Trondsen, som kan meddele at hun allerede har hanket inn en svenske til borgertoget.

Folkedrakter og mangfold

For – spøk til side – borgertoget er – som Ullensaker også profilerer seg – inkluderende og åpent for alle nasjonaliteter og folkedrakter.

– Vi håper virkelig at nye borgere stiller i toget med sine folkedrakter. Det heter jo borgertoget av en grunn, sier Willy Kvilten, varaordfører og leder av 17. maikomiteen.

Turid er hovedtaler

– Hvem er hovedtaler på rådhusplassen i år, forresten?

– Det er kommunens første kvinnelige ordfører, Turid Smestad Jakobsen.

Programmet for 17. mai er til korrekturlesing i skrivende stund. Men enn så lenge er den viktigste beskjeden at folk må bli med i bunadstoget og bidra til høytidelig og fargerikt mangfold.

Morten Huse invitert

– Morten Huse gikk først i borgertoget da han var lensmann. Hvem går først i år, Kvilten?

– Det regner vi med at lensmann Karl Vidar Solberg gjør, men det skal jeg få sjekket opp.

– Og Morten Huse har stående invitasjon til å gå først i bunadstoget, sier Marianne Trondsen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.