Connect with us

Konsert

Husker da Jessheim vasset i band

Avatar

Published

on

Tirsdag spiller Herman’s Hermits på Jessheim. Terje Aanesrud husker da “samtlige” av de største innen pop og rock frekventerte  Folkets Hus og Idretten.

– Du verden så bortskjemte vi var på konsertfronten, sier Terje Aanesrud mens han blar i gamle bilder og graver i gamle minner.

– Pussycats på Folkets Hus, Publick Enemies som var husband på Club7, Shelley, The Troggs på Olaløkka, Searchers, Them, Zombies og Yardbirds… Om ikke alle spilte på Jessheim, så spilte de i Oslo eller andre steder i nærheten. Jessheim var en musikkmetropol takket være Barry Matheson, sier Aanesrud, som så Herman’s Hermits i Oslo i 1965.

The Vanguards på Folkets Hus på Jessheim prydet første utgave av magasinet Fanklubb-sirkelen, utgitt og ført i pennen av legendariske Barry Matheson. Bildet er lånt fra FB-gruppen “Du veit du er fra Jessheim…”.

Opp mot 200 solgte

– De spilte aldri på Jessheim. Vel, ikke før nå, sier Aanesrud.

– Jeg så dem i Oslo, men de var litt for softe for meg den gangen. Terje har lovet seg bort og får ikke sett det legendariske bandet i Ullensaker kulturhus tirsdag kveld.

– Tipper det blir en fin konsert, altså.

Det er mandag formiddag solgt opp mot 200 billetter til tirsdagens konsert i Kong Rakne.

Alltid musikk

– Alltid vært musikkinteresse over snittet for din del?

– Ja, jeg hadde søsken som digget Elvis, og det var jo Beatles for alle pengene den gangen for oss. Og det var stinn brakke og folkefest på Jessheim hver eneste lørdag; enten på Folkets Hus eller på “Idretten” på gamle Jessheim stadion, sier Aanesrud og drar fram det lokale husbandet på “Teentreffen” på Idretten – The Black Bisons.

– Bandet var legendarisk lokalt, med blant andre Vidar Gunhildrud på tangenter, “Jonne Hansen” (vokal), Jan Pedersen på bass, Steinar Ellingsen på gitar og Bjerken på trommer.

Herman’s Hermits kanskje aller største slager er “No Milk Today. Den spiller bandet garantert på Jessheim tirsdag kveld.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.