Connect with us

Folk

Unge helter klare for støttekonsert

Avatar

Published

on

Elevene ved musikklinja på Jessheim videregående skole har ansvar for planlegging og gjennomføring av støttekonserten “Heroes 5”. Dette faget er en del av pensum. 

Detaljene er mange, og tidsskjemaet er stramt når det arrangeres kultur med mange sceneskifter og utøvere som har forskjellig behov for instrumentering og annet. Det er nettopp dette tredjeklassingene ved musikklinjen sitter og finpusser i disse dager, for fra søndag morgen til søndag kveld er det alvor. Da sitter publikum i salen, og alt må gå på skinner.

– Men vi skal være klare, er lovnaden Jessheimpuls får fra en entusiastisk – men dypt konsentrert – gjeng med musikkstudenter noen dager før de inntar Kong Rakne for å arrangere støttekonsert.

SISTE FORMANINGER: Alt ligger i detaljene understreker lærer – og initiativtaker til støttekonserten “Heroes” – overfor elevene som har hånd om konserten søndag. 

Flere roller

Lærer Petter Barg er en av initiativtakerne til støttekonsert-konseptet “Heroes”, som i år arrangeres for femte gang. Det er med andre ord et aldri så lite jubileum, og det er et musikkprosjekt som Barg og musikkvenn Vegar Storsve har vært engasjert seg i som igjen er utpekt formål for støttekonserten.

Barg er kapellmester, har overoppsyn med selve konserten og spiller selv med konstellasjonen som kaller seg The Husbands.

Les mer om musikkprosjektet for barn og unge i flyktningeleiren i Libanon her.

Ny heltedåd for prekær situasjon

Fire ungdomsband

Fra Jessheim videregående skole sin musikklinje får publikum stifte bekjentskap med intet mindre enn fire forskjellige band, og de fire konstellasjonene beveger seg i hver sin sjanger:

 • Motown og soulsegmentet
 • Den tyngre delen av rocken
 • Løssluppen og ledig pop
 • Latin-pop som garantert får foten til å gå

– Det jobbes med et innspillingsprosjekt denne høsten, og det er slippkonsert for et cd-prosjekt i desember. Men publikum som tar turen til Kong Rakne på søndag kan allerede nå få en smakebit på det disse elevene har å by på, sier Barg.

Forskjellige priser

Støttekonserten “Heroes 5” opererer med tre forskjellige prissegmenter kommende søndag:

 • Solidaritetspris pålydende 480 kroner
 • Ordinær pris pålydende 200 kroner
 • Studentpris pålydende 100 kroner

BILLETT FINNER DU VED Å TRYKK HER

STINA STENERUD: Stina Stenerud synger med Travelin’ Storband søndag kveld. Hun meldes å være i form. Det samme er rapportene fra Travelin’-leiren.

Pengene går uavkortet til å holde liv i musikkprosjektet til Petter Barg og Vegar Storsve i Libanon, et prosjekt som for mange barn og unge i leiren er det eneste lyspunktet de har i en ellers trøstesløs tilværelse sør i Libanon.

– Vanlige folk som hadde relativt greit er nå blitt fattige. I butikken koster varer nå 10 ganger så mye som det kostet for ikke veldig lenge siden, og det er færre som står i jobb fordi det nesten ikke finnes lønnet arbeid å oppdrive, sier Storsve, som selv står på scenen sammen med The Husbands søndag kveld.

THE HUSBANDS: Kjente fjes fra lokale scener, og The Husbands er klare til dyst for å samle inn penger til formålet de to herrer i front – Vegar Storsve og Petter Barg – har stått i bresjen for gjennom 20 år. 

– Pengene vi klarer å få inn gjennom “Heroes 5” skal gå rett til lærere og aktivitører. For hvis de forsvinner – noe de gjør hvis de skulle finne lønnet arbeid – så stenges dørene, og da frykter vi at det hele er over, sier Storsve – som understreker at lønn i prinsipp er bensinpenger og til mat i magen til dem som underviser. utdyper Barg.

Lokal plakat

MED PÅ LAGET: Lo-Fi Voodoo spiller i en utsolgt Kulturbanken (plateslipp) lørdag kveld. Bandet som spiller Ullensaker-pop på norsk har meldt seg til tjeneste i Kong Rakne søndag. De tar med seg bestevennen Tom Stalsberg. 

Plakaten til årets støttekonsert – som ble trommet sammen på kort varsel – består i all hovedsak av lokale navn og musikanter, i tillegg til en toppartist fra Cuba:

 • Travelin’ Storband stiller på scenen sammen med Stina Stenerud. De spiller seg varme i trøyer og bluser i Lillestrøm lørdag kveld, men garanterer at de sparer mye krutt til de skal stå på scenen her i Jessheim by.
 • Jessheim videregående skole med fire band
 • Albumaktuelle Lo-Fi Voodoo og deres medsammensvorne poet Tom Stalsberg
 • The Husbands som tar med seg cubanske Yeisy

Cubansk kvalitet

CELEBER GJEST: Yeisy Rojas spiller med The Husbands søndag kveld. Den cubanske kvalitetsartisten kombinerer jazz, cubansk musikk og klassisk i sitt uttrykk. 

– Yeisy Rojas henter inspirasjon fra den sammenflettede musikalske arven fra hennes hjemland Cuba og kombinerer jazz, tradisjonell cubansk musikk og klassisk påvirkning med en medfødt sans for rytme og er et fyrverkeri på scenen. Etter at hun flyttet hun til Norge grunnla hun sin egen latinske jazzkvintett, hvor hun synger, spiller fiolin og komponerer.

Rojas er opprinnelig fra Cuba, har klassisk utdanning og jobbet som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna. I 2016 kom hun til Norge for å studere jazzfiolin og world music på Konservatoriet ved Universitetet i Agder.
– Det som kjennetegner Yeisy Rojas er hennes utstråling på scenen og virtuose fiolinspill. Særlig når hun improviserer kommer både hennes jazzutdanning og cubanske røtter til sin rett. Som cubanere flest har hun alltid danset, hun elsker det, og det er en like naturlig del av hennes sceneopptreden som musikken, sier Petter Barg.
Konsertstart i Kong Rakne er 18.00 søndag kveld. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.