Connect with us

Abonnenter

Skumle tider og skjulte skatter

Avatar

Published

on

Bruktbutikken til Røde Kors i Jessheim by har de tre neste ukene fokus på Halloween og tilbehør du måtte trenge der. Men det finnes plenty av andre skatter å finne i butikken.

Bruktbutikken i Magasinleiren dundrer og går med men omsetning på mellom 40.000 og 50.000 kroner hver bidige torsdag.

De som driver den populære bruktbutikken kalkulerer at det i løpet av 2022 kommer inn opp mot 1,7 millioner kroner.

– Vi får fortsatt inn veldig mye fint fordi folk flytter til mindre bolig – og da gjerne fra hus til mindre leilighet, sier Kari Alman-Kaas og Torild Pettersen.

MYE Å FINNE: Det er mye å finne blant varene som kommer inn til bruktbutikken til Røde Kors. Og det er blitt veldig oversiktlig i butikken, er tilbakemeldingene fra mange kunder. 

– Mye fint

I tillegg er det fortsatt bruktbutikken som er destinasjon for mange dødsbo rundt om i Ullensaker, og det er det ofte god kvalitet på det som kommer inn.

– Det siste halve året har egentlig vært ekstraordinært bra, sier veteran Torild, som sammen med Odd Hagen ble tildelt Frivillighetsprisen i Ullensaker i 2022. Den mottok de to for sin formidable innsats i nettopp bruktbutikken.

Les mer om det her:

Rørt og satt ut da de mottok Frivillighetsprisen 2020

Kompetanseheving

De involverte i bruktbutikken har brukt en del tid på kompetanseheving, noe som gjør at det er lettere å fange opp de virkelige skattene de mottar. På den måten kan prisingen bli mer riktig, selv om intensjonen om å være et billig alternativ fortsatt gjelder i fullt monn.

– Men vi er blitt mer prisbevisste, sier Alman-Kaas.

– Og rekrutteringen av frivillige som kan ta i et tak?

– Alle lag og foreninger sliter med rekrutteringen av frivillige, og vi er ikke noe unntak, sier de to damene.

– Vi ønsker oss sårt flere frivillige, for i dag er vi for få til å utvikle konseptet. Det er så mange måter vi kan utvikle oss videre på, men vi har ikke nok folk. Så ta gjerne kontakt, er oppfordringen.

MUSIKKROM: Det er blant annet kommet på plass et helt eget musikkrom. Der finner man musikk, filmer, instrumenter og annet. 

Høytider

De to neste torsdagene er viet Halloween, men så er det julen som står for døren.

– Vi har i hvert fall 200 esker og kasser med julerelatert innhold, og det er neste prosjekt og utstilling som skal opp og fram, sier Pettersen, som nå er økonomiansvarlig i bruktbutikken. Alman-Kaas har overtatt lederjobben.

– Det er veldig oversiktlig i butikken?

– Det har vært jobbet mye med det, og for dem som kanskje ikke har besøkt oss på en stund så vil nok butikken framstå som tydeligere!

Åpningstiden er som vanlig fra 17.00 til 19.30 på torsdager. Og stedet er Magasinleiren i Jessheim by (se kart).

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.