Connect with us

Folk

Vil fylle kulturhuset for Storsve og Bargs hjertebarn

Avatar

Published

on

Toppnavn er klare når det inviteres til støttekonsert til inntekt for hjertebarnet av et musikkprosjekt som Vegar Storsve og Petter Barg står bak i Libanon. 

Artistene Elisabeth “Bettan” Andreasson, Sol Heilo, Amund Maarud, Unni Wilhelmsen, Maria Mittet Haukaas og Trine Rein står 28. oktober på scenen i Kong Rakne for å gjøre sitt til at Vegar Storsve og Petter Berg sitt musikkprosjekt i en flyktningeleir i Libanon skal få leve videre. Med på laget er også Tom Stalsberg og et knippe lokale aktører, blant annet fra Jessheim videregående skole og Storsve og Barg sitt eget bandprosjekt The Husbands.

 

KOMMER: Elisabeth “Bettan” Andreasson blir en del av støttekonserten i Kong Rakne søndag 28. oktober.

– Hva slags musikkprosjekt er det snakk om?

– Gjennom drøyt 15 år har vi vært engasjert i utviklingen av en slags kulturskole og et musikkprosjekt i flyktningeleiren Rashedieh i Libanon, en leir som huser cirka 40.000 flyktninger. Mange av disse er barn som er født der, og gjennom vårt prosjekt har anslagsvis 500 barn fått et musikktilbud og pusterom fra en tung hverdag, sier Vegar Storsve.

Lokal forankring

MUSIKKGLEDE: Petter Barg og unge flyktninger i Libanon i et gledelig musikalsk øyeblikk. FOTO: ELISABETH ØSTBY

– Forankringen til Jessheim er?

– Mer enn 150 elever og studenter fra Jessheim videregående skole, Algarheim og Norges musikkhøgskole har engasjert seg i prosjektet gjennom 15 år, sier Barg.

Pengene har – i tillegg noe offentlige kulturmidler – kommet fra en privat stiftelse øremerket prosjektet. Nå er potten tom, og støttekonserten på Jessheim er et bidrag til å holde liv i musikk- og kulturtilbudet som gjør hverdagen litt lettere og mindre traumatisk for barna i flyktningeleiren.

KOMMER: Sol Heilo og trioen hun har med Hanne Mari Karlsen og Unni Wilhelmsen kommer 28.oktober.

God sak

– Hvordan kom dette i stand?

– Jeg inngikk i fjor en samarbeidsavtale med artisten Sol Heilo, og en del av den avtalen var å få til en konsert der formålet går til en god sak – som har forankring her på Jessheim, sier Tore Kværner, primus motor og arrangør av støttekonserten “Heroes – en kveld der vi gjør morgendagen litt lysere for andre”.

– Valget falt på prosjektet til Barg og Storsve, og målsettingen er å sikre videre drift av musikkprosjektet fram til sikker finansiering er på plass, utdyper Kværner.

Sol Heilo har fått med seg artistene Unni Wilhelmsen og Hanne Mari Karlsen, som hun spiller i trio sammen med. I tillegg har Trine Rein, Maria Mittet Haukaas og selveste “Bettan” takket ja til å bidra.

“Hver gang vi møtes”-gjeng

– Trine, Maria, “Bettan og jeg deltar i den kommende sesongen av “Hver gang vi møtes” på TV2, og det var naturlig for meg å spørre dem, sier Heilo til Jessheimpuls.

Samarbeidsavtalen mellom byutvikler Kværner og Sol Heilo kom i stand etter at Heilo holdt konsert i Kulturbanken med sitt nye band for ganske nøyaktig ett år siden. Heilo var en del av suksessrike Katzenjammer, men hun gikk solo da bandet tok pause.

Ville sponse kultur

MUSIKK MOT TRAUMER: Mer enn 500 barn har fått et pusterom fra sin traumatiske tilværelse gjennom duoen Barg og Storsve sitt prosjekt.         FOTO: ELISABETH ØSTBY

– Dette samarbeidet er ikke mer planlagt enn at jeg hadde lyst til å gå inn å sponse en seriøs kulturaktør som samtidig var gründer, sier Kværner.

Og nå har altså samarbeidet avstedkommet støttekonserten “Heroes”, der håpet er at ullsokninger og andre med hjerte for kultur støtter opp om konserten, prosjektet til de uselviske kulturarbeiderne Storsve og Barg ved å løse billett og møte opp søndag 28. oktober.

Fylle Kong Rakne

– Ambisjonen må være å fylle alle de drøyt 400 setene i Kong Rakne, sier Kværner.

Ullensaker kommune bidrar med gratis utlån av storsalen, og alle artister stiller opp helt gratis.

– La oss være helter sammen for en kveld. La oss samle inn penger til unge helter i Libanon denne kvelden. La oss som lokalsamfunn bistå Barg og Storsve, som for øvrig også stiller på scenen med sitt band The Husbands, i deres jakt på videre liv for prosjektet de er så glad i, sier Kværner.

– Musikk kjenner ingen grenser, musikk knytter bånd og musikk bygger broer!

Det vet duoen Storsve og Barg mye om etter drøyt 15 års engasjement i musikken og nestekjærlighetens tjeneste.

PS! Full transparens: Undertegnede (Øyvind Mo Larsen) er involvert i støttekonserten gjennom en konfransierrolle under arrangementet. 

Fakta

Musikkprosjektet til Vegar Storsve og Petter Barg i flyktningeleiren Rashedieh i Libanon har mistet sine nødvendige sponsorer

En av de viktigste aktivitetene har vært å etablere en slags kulturskole i form av et musikkprosjekt for mellom 50 og 60 barn som bor i denne flyktningeleiren

Libanonprosjektet har vært et samarbeid mellom bistandsorganisasjonen NORWAC , stiftelsen FORUM for kultur og internasjonalt samarbeid, Norges musikkhøgskole, Jessheim videregående skole og Algarheim skole.

Libanonprosjektet er et ikke-politisk prosjekt som fungerer som brobygger og pusterom initiert av de norske idealistene Vegar Storsve og Petter Barg fra Jessheim

Nå trenger prosjektet hjelp til å finansiere videre drift fram til trygge økonomiske rammer er på plass

I den anledning arrangerer Tore Kværner en støttekonsert for prosjektet, initiert av en samarbeidsavtale han har med artisten Sol Heilo

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.