Kontakt oss

Kultur

Wanda endelig tilbake på hjemmebane

Avatar

Publisert

Det går gjerne fire år mellom hver gang kunstner Wanda Hareim stiller ut på hjemmebane. Lørdag stiller hun ut 62 malerier i galleriet.

Det er fortsatt Hareim som har salgsrekord i galleriet på Jessheim, uten at det er det som er ambisjonen når hun inviterer til høstutstilling. Den tidligere eleven av Jakob Weidemann jobber både i olje og akvarell, pastell og oljemaling, og hun jobber i spennet abstrakt til figurativt.

– Jeg er glad i farger, men jeg tenker aldri farger når jeg jobber. Jeg blir påvirket av stemninger, folk, musikk og stedene jeg jobber, sier hun.

LANDSBY: Wanda Hareim jobber i spennet mellom abstrakt og figurativt. Dette maleriet er ett av 62 bilder hun stiller ut på Jessheim.

Hjemme igjen

De siste to årene har hun bodd hjemme i Ullensaker, og mange av bildene hun stiller ut er laget i atelieret hjemme på Sand utenfor Jessheim.

– De fleste av de 62 bildene jeg har med meg er laget i 2017 og 2018, sier hun til Jessheimpuls et par dager før utstillingen åpner.

– Jeg har stilt ut omtrent hvert fjerde år på Jessheim, og jeg synes det er flott å bli invitert av Ullensaker kunstforening, sier hun.

Jakob Weidemann

Hareim er en av Jakob Weidemann sine fremste elever. Hun begynte som student hos ham da hun var 15 år gammel, og det var en hard skole å gå.

– Det var tøff læring og direkte tilbakemeldinger hele veien. Jeg lærte mye av Weidemann. Det var han som fikk meg til å ta steget fullt ut som kunstner, har hun tidligere uttalt.

– Hvordan?

– Dette var i 1992. Da jobbet jeg i SAS. Jeg sa til Weidemann at jeg lurte på om jeg skulle våge å slutte i jobben i SAS.

– Og svaret var?

– Slutt i morgen!

Og det gjorde hun. Siden den gang har 67-åringen jobbet fulltid som kunstner. Lørdag er hun endelig å se på hjemmebane på Jessheim igjen.

Utstillingen åpner 14.00 og den henger til 23. september.

Fakta Wanda Hareim

Wanda Hareim (67) er profesjonell kunstmaler som nå har flyttet tilbake til Jessheim etter å ha bodd andre steder i mange år.

Hun har bodd i Frankrike de siste fem årene.

Hareim er en av Jakob Weidemanns tidligere elever. Hun begynte som elev da hun var 14 år gammel.

Hareim opererer innenfor det halvabstrakte uttrykket.

Hareim har en rekke kollektiv- og separatutstillinger bak seg.

Lørdag 8. september stiller hun ut i galleriet på Jessheim. Åpning er 14.00.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.