Connect with us

Abonnenter

Yr av forventning før festen

Avatar

Published

on

Jon Bakke skuer ut over torget i Jessheim sentrum. Det er like før byen igjen forvandles til en fest- og møteplass for store og små.

– Vi bruker mye tid på forberedelser og planlegging, og regnet i forkant er egentlig en bestilling fra oss til værgudene slik at gater og torg blir vasket i forkant, sier senterlederen ved Jessheim storsenter lett spøkefullt mens han kikker opp på himmelen.

– Det er bra det regner fra seg før Jessheimdagene er i gang, sier den evige optimisten.

Videointervju her:

Abba-hyllest

– Mange forbinder Jessheimdagene med konserter, men det er jo egentlig en liten del av det totale programmet?

– Konserthelgen er i hovedsak lagt til torsdag, fredag og lørdag neste uke, selv om vi finner musikk spredt over alle dagene vi arrangerer Jessheimdagene. Det blir for eksempel gratis konsert med SOS it’s Abba time under åpningen på torget torsdag kveld, sier Bakke.

Les om konsertene med Hennning Kvitnes, Amund Maarud og Tora på torget torsdag 17. august:

Kvitnes ut på siste reis med rockeband

Link til konsertbilletter: TRYKK HER

Tradisjon

– Men selv om konserter er en populær tradisjon for mange, så ser vi at selve rammeverket – altså food trucks, markedsgata, Bilens dag, idrettslagene som samler seg i sentrum og mye av det som er for de aller minste – er vel så viktig og vel så populært for brorparten av dem som besøker byen og sentrum gjennom Jessheimdagene, sier Bakke.

For det er intet mindre enn 110 arrangementer på programmet under Jessheimdagene 2023, som ruller så smått i gang med konsert med Trang Fødsel på Villa Sole onsdag kveld.

– Men den offisielle åpningen er på torsdag, sier Bakke.

Jessheimpuls kommer tilbake med flere saker om musikken under Jessheimdagene etter hvert, både det som skjer på torgscenen, Villa Sole og klubbscenen Kulturbanken.

Sistnevnte spillested får forresten besøk av band og artister med solid forankring lokalt: Ronny Aagren, The Fabulous Flea Market og Peralta.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.