Kontakt oss

Folk

Kvitnes ut på siste reis med rockeband

Avatar

Publisert

Byer som Halden og Jessheim har et visst utenforskap til felles, sier Henning Kvitnes. Til sommeren kommer han tilbake til vår lille by på det som er annonsert som siste runde med rockeband i ryggen.

Sommerturneen til Henning Kvitnes er lang og innholdsrik, trolig med folkefest på Fredriksten festning som et stor høydepunkt for Haldens store sønn.

Men vi kan forvente at han har spilt seg i toppform når han kommer til Jessheim som nest siste stopp på turneen sin – en turnè der han garantert plukker fra sin rikholdige katalog.

Billett finner du ved å TRYKKE HER (og billetten gjelder for alle konsertene denne kvelden, altså torsdag 17. august.

Jessheim

Og Kvitnes har vært på Jessheim tidligere, han. Både som artist og som tilfeldig forbipasserende da han måtte stoppe bilen på siden av E6 fordi han plutselig måtte skrive ned noen linjer som ble til refrenget på klassikeren “Evig eies kun et dårlig rykte”. Det er litt morsomt å tenke på at den sangen delvis ble skrevet ved avkjøringen til Jessheim sør.

– Det stemmer det. Jeg kom på refrenget til den sangen mens jeg passerte avkjøringen til Jessheim sør, sier Henning Kvitnes til Jessheimpuls en regnfull oktoberdag i 2019. Da var han aktuell med konsert i Ullensaker kulturhus. Jessheimdagene har han også gjestet tidligere, og han liker å spille på Jessheim.

Tidenes låt

Men, tilbake til sangen som delvis ble til i veikanten utenfor Jessheim et lite øyeblikk:

– Jeg satt i bilen og sang på det refrenget, og jeg måtte stoppe i veikanten for å notere de linjene som ble til det refrenget, sier Henning om tilblivelsen av sangen – som tidligere i høst ble stemt fram som tidens låt fra Østfold.

LES: Evig eies (kun et dårlig rykte) er kåret til tidenes låt i Østfold

Lillebror-byer

– Dere haldensere er flinke til å framsnakke byen deres, og dere står sammen om det. Hvordan har det fått til dette?

– Jeg tror det har å gjøre med at Halden alltid er sett på som en lillebror – eller et stebarn – sammenlignet med de andre byene i Østfold. Vi sammenligner oss kanskje mer med byer som Kongsvinger, Jessheim og Lillestrøm i den forstand at vi er litt utenfor de større byene?

– Og da blir det jo litt sånn at vi klarer oss sjøl, både som folk og som steder. Og hvis alle bidrar med hvert sitt strå til den store høystakken, eller byen, så blir det bra til slutt, sier Henning.

Heier på publikum

– Og så er du flink til sette pris på publikum som dukker opp på konserter. Du sier at uten publikum stopper musikken?

– Det er viktig å sette pris på og verdsette publikum. Jeg var faktisk den første her til lands som sluttet å gå på scenen 23.30. Jeg satte konsertstart til 21.00, også av hensyn til publikum.

– Jeg håper folk kommer, for det er et band i toppform, avslutter Kvitnes.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.