Connect with us

Byutvikling

5-årsjubileum for Platesjappa

Avatar

Published

on

Fem år etter at Frode Anderssen og Jan Krogh åpnet Platesjappa på Jessheim, så er de om mulig enda mer entusiastiske på vegne av musikk på vinyl.

– Ja, er du gæren, sier Frode Anderssen på Jessheimpuls sitt spørsmål om vinyl har livets rett i 2024.

Det er fem år siden Anderssen og kompanjong Jan Krogh flyttet inn i lokalene med 5.000 vinylplater og mye annet snadder for den musikkinteresserte Jessheim- og Ullensaker-borger. Og entusiasmen er ikke blitt mindre med årene.

– Vi er rett rundt hjørnet med en markedsføringskampanje der budskapet er at “vinyl gjør noe med deg”, for det er faktisk helt sant, sier en entusiastisk Anderssen som er i ferd med å prate seg varm til tross for en solid forkjølelse.

Helhjertet

– Det er ikke uten grunn at det jobbes mye med rekkefølge på sanger, for en LP forteller en historie gjennom sporene og rekkefølgen på dem.  Du hopper ikke over sanger når du spiller vinyl. Da sitter du rolig og tar den i den historien som fortelles, sier musikkentusiasten på ut- og innpust.

Dette skrev Jessheimpuls i 2019:

I dag åpner Platesjappa dørene

Fem rare år

Anderssen kan berette at Platesjappa i Jessheim storsenter ikke har hatt ett normalt eller fullt driftsår siden oppstarten i mars 2019.

– Korona, krig, transportblokader og hendelser ute i verden har gjort disse årene litt rare og tidvis slitsomme, sier Anderssen.

– Men vi er her fortsatt, og vi har ingen planer om å dra noe sted, legger han til.

Vinyl

– Vinyl fortsatt på vei opp og fram?

– Vinyl har i hvert fall stabilisert seg på et greit nivå, og jeg registrerer med glede at nye utgivelser fra artister som Taylor Swift og Lana Del Rey – altså artister som er store blant de unge – gis ut på vinyl. Det sender unge mennesker inn i platebutikker som vår for å handle vinyl. Det gleder et gammelt vinylhjerte, sier Anderssen.

– Lojale kunder på Jessheim?

– Ja, det vil jeg si. I platesjappa her oppe har vi mer av en kombo når det gjelder vinyl, cd-er, instrumenter og “merch”. I Lillestrøm har vi mer vinyl, men ellers er de to sjappene ganske like.

Platemesse

– Platemesse på gang?

– Absolutt på gang, og datoen er 1. juni. Da er det Musikkens dag, og vi henger oss på den dagen med platemesse i Jessheim sentrum.

– Hvordan markerer du jubileet?

– Jeg er på jobb, og så regner jeg med å spille litt vinyl på et tidspunkt.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.