Connect with us

Byhistorie

Rikholdig kulturhelg i byen vår

Avatar

Published

on

Med barnefestival og bymarkering så blir det en rikholdig kulturhelg i Jessheim by. Allerede i kveld byr de unge rockerne i Flaming Youth på plateslipp i Kulturbanken. 

Rockebandet Flaming Youth tar turen til Kulturbanken med sin energiske tilstedeværelse og elektriske sceneshow. De unge gutta fra Kløfta tar inspirasjon fra den kuleste rocken på 70- og 80-tallet og blander det med et eget moderne og personlig preg. De ga ut sitt første album i 2020 og kommer nå ut med en EP.

Publikum vil få servert en god balanse av råe gitarsoloer, hardtsmellende trommer og fengende riff.

Bandet består av Eskil Andresen (gitar), Morgan Norstad (trommer), Peder Børtnes (bass, vokal) og Morten Holt (gitar, vokal).

For billett: TRYKK HER

Barnefestival

Jessheim Barnefestival arrangeres for 15. gang, og det er et variert program, der det aller meste er gratis.

Les mer om barnefestivalen her:

Barnefestival viktigere enn noen gang

Bymarkering

Frode Larsen og Kathrine Øynebråten i kulturavdelingen på rådhuset har jobbet en god stund med å sy sammen et program for det som er tenkt at skal bli en årlig markering av bystatus for Jessheim. Bystatus fikk vi i 2012, og det var 10-årsjubileum i fjor.

I år blir det stands og aktiviteter med lokale foreninger og konserter på Rådhusplassen, barnefestival på Jessheim torg, konsert på Kreti & Pleti og festforestilling med Ullensaker kulturskole i Kulturhuset.

Programmet er som følger:

Aktiviteter

 • Ull/Kisa friidrett v/ NM-komitèen – friidrettsaktiviteter for barn
 • Jessheim Troopers Basketballklubb – konkurranser og spill
 • Ullensaker Issportsklubb
 • Jessheim kampsportklubb
 • Jessheim KFUK-KFUM speideren – prøv ulike speideraktiviteter som livlinekast, spikking og bygging av ulike båttyper
 • Norsk Dragracing Gardermoen – visning av ulike kjøretøy, spesielt for juniorer
 • Ullensaker Røde Kors – besøksvenn med hund, beredskapsambulansen, Henry-førstehjelpsundervisning for barn og bamsesykehus

Stands

 • Civitan Club Ullensaker Siv
 • Herredshusets venner
 • Ullensaker Demensforening
 • Ullensaker Revmatikerforening
 • Ullensaker Sanitetsforening
 • Ullensaker skytterlag
 • Øvre Romerike pensjonistuniversitet

Fotoutstilling

Fotoutstilling fra Jessheim ble by i 2012 og Byfeiringen i 2022 v/ Ullensaker kunstforening Fotoklubben

Kom å få ansiktsmaling på biblioteket. Gratis.

Masse gøy for barna på barnefestivalen.

SommerLes er bibliotekenes egen lesekampanje og det er en morsom måte å få barna til å lese mer om sommeren. Biblioteket vil ha en egen stand i biblioteket for de som trenger hjelp til å opprette egen SommerLes konto. Du kan også fargelegge Astrid og Asbjørn, SommerLes-heltene vi følger på eventyr hver sommer.

12.00-16.00 Kunstutstillingen i Galleri Jessheim.

Årlig medlemsutstilling fra Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK). Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlemsdrevet organisasjon som ble stiftet 29. september 1993 i Moss.

Medlemmene representerer et bredt spekter av uttrykk, maleri, akvarell, tegning, tekstil, foto, grafikk, skulptur med mer. Fri entré.

Det historiske Raknehaugspillet relanseres etter 25 år! Raknehaugspillet settes opp som kveldsforestillinger på Raknehaugen i tiden 14. – 18. juni 2023. Her får du en liten smakebit av forestillingen. Fri entré.

Jessheim Experience byr på én times spennende underholdning på høyt internasjonalt nivå.

Jessheim Experience er en liten, men spennende festival på Jessheim som byr på kvalitetsmusikk i alle genre og kunst i alle uttrykksformer. Under fjorårets festival ble spiren sådd til det som kanskje blir et internasjonalt gjennombrudd for den unge Vormsund-gitaristen Marius Lien. Han har akkurat prøvd lykken i USA, men nå er han tilbake for å underholde på byfeiringen på Jessheim sammen med andre lokale toppartister som Leona Griffin og Kenneth Norum. Og kanskje får vi noen overraskelser fra disse unge supertalentene? Fri entré.

Travelin’ Storband gleder seg til å presentere for hele Jessheim en av Norges råeste vokalister, nemlig Marianne Sveen. Med sin råe stemme og unike formidlingsevne setter hun stemning fra første tone på herlige coverlåter i storbandformat.

Marianne er vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist. Hun har en grenseløs stemme som passer perfekt med storband. Hun har tidligere vært medlem av suksessbandet Katzenjammer, som også har gjestet Jessheim ved flere anledninger. Hun har også de senere årene, hvor hun har gått solo, spilt med flere av landets beste musikere på ulike klubbscener.

Travelin’ Storband har de siste årene utforsket alle sider av storband-sjangeren, og har hatt utallige prosjekter og konserter i samarbeid med både profesjonelle musikere og vokalister, samt med amatører og lokale kor-grupper. Fri entré.

Den britiske bluesartisten stiller solo med gitaren i et format hun behersker på en helt unik måte, til publikums fornøyelse.

Bex har gitt ut flere album, vunnet UK British Blues Award, blitt nominert til European Blues Award fire ganger og har turnert hele verden rundt både alene, med eget band og sammen med Big Brother & The Holding Company som var Janis Joplins band på sekstitallet.

Bex, med sin raspete og hese soul- og bluesstemme sammen med gitarspill på et høyt nivå vil gi dere en fantastisk konsertopplevelse. Hun gjør en miks med egne låter + låter fra noen av de største gitaristene, blues og rockeartistene gjennom tidene, i tillegg til å fortelle historier fra artistkarrieren.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.