Connect with us

Abonnenter

Etablerings-bonanza i sentrum

Avatar

Published

on

Fredag åpner Anders Bernhoft Duke Sport ny butikk på Skovly promenade. Dette er en av sju butikketableringer i Jessheim sentrum det siste halvåret.

Anders Bernhoft er ingen novise når det kommer til sykkelkunnskap og salg av sykler. Og han er på ingen måte en novise i faget; Anders går faktisk under navnet “Hertugen av sykkelmiljøet”, og han holdt tidligere til på Råholt.

– Nå flytter vi til Jessheim, og veksten her kommer bare til å fortsette – også for oss, sier mannen som både tror og håper at Duke Sport vil vokse seg ut av lokalene de fra i dag leier hos Jessheim storsenter.

Gateplan

– På gateplan på Skovly promenade er jo nesten “trill inn, trill ut”?

– Det har i hvert fall vært mange nysgjerrige på døren den måneden vi har pusset opp og klargjort butikk og verksted, sier Anders, som i fredag kommer til å ha leverandører på besøk, grillen i gang og annet snadder som skuelystne og sykkelinteresserte i sykkelbyen Jessheim kan bli en del av.

Les om sykkelbyen Jessheim her:

Håp for Jessheim som sykkelby

– Det blir litt sirkus, og det er jo bra, sier Bernhoft.

– Hva slags butikk er dere?

– Vi er en fagbutikk som kan sykkel, være seg en DBS fra 1970, en el-sykkel eller en såkalt “high end”-sykkel til 120.000 kroner. Målet er at alle skal bruke oss, og her er ingen spørsmål for store eller for små, sier han.

Morgenfugler

Duke Sport starter også opp et tilbud som ikke finnes på sykkelfronten i vår lille by.

– Vi går i gang med et morgenfugprosjekt, sier Anders.

– Ja?

– Da åpner vi dørene 06.00 for at pendlere og andre som er tidlig oppe kan levere sykkelen på morgenen før de tar toget eller bilen på jobb, og så kan de hente sykkelen på ettermiddagen. Vi synes det er en spennende tanke, og det blir kaffe og sykkelprat for den som vil fra tidlig morgen.

Øker mest

Anders Bernhoft kan fortelle at det er en temmelig stor økning i salget av el-sykler, og han sier at folk ser ut til å forstå at man nødvendigvis må betale litt for en god el-sykkel.

– Vi har mange sykkelmerker i butikken vår, og flere sykler er på vei. Tilstandene ute i verden gjør at det litt forsinkelser på leveranser av sykler, men mye er på vei, sier Bernhoft.

– Det går rykter om at dere også fører utstyr til toppturer?

– Fra høsten av begynner vi med utstyr til toppturer og tilpassing av støvler. Det er Barn Erik Tømta – han holder til i Hafjell i dag – som skal stå for den biten. Vi gleder oss til det, ikke minst fordi det ryktes at det kommer en klatrepark midt i byen med tiden, sier Bernhoft.

Høyt oppe

En som er høyt oppe for tiden er leder av Jessheim storsenter Jon Bakke (30).

– Du ser fornøyd ut?

– Det må være lov å smile litt når vi får sju butikkåpninger i løpet av seks måneder. Det er jo en voldsom kontrast til to år med korona-restriksjoner og motbakke for handel og næringsliv generelt, så dette tar jeg som et signal om at noe er i ferd med å løsne i næringslivet, sier Bakke.

– Du sier sju etableringer?

– Gulating er jo godt i gang nede på torget, og snadderbutikken Dropsen åpnet nylig inne på senteret, sier Jon (30).

Les om Gulating her:

Nå åpner Gulating dørene

Levis-butikk

I midten av mai åpner en splitter ny Levis-butikk dørene, og i forbindelse med etableringen av et stort område for de minste, så kan Bakke berette at butikkene Name It, Lille Bølgen og Snipp & Snapp kommer til å bli en del av utvalget for de minste. Alle butikkene barneklær.

– Hva har du og dere lært av korona-perioden?

– At vi ikke skal ta noen ting for gitt i denne verden, være seg privat eller som aktør i næringslivet. Jeg tror det er flere der ute som setter pris på kontakt med andre mennesker, både privat og på jobb – og så er det jo et faktum at arbeidsledigheten traff oss hardt som kommune, sier Bakke.

– Men nå ser det ut til at det går mot bedre tider. Jeg føler i hvert fall at det er mer positivisme der ute nå, avslutter han.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.