Connect with us

Abonnenter

Klart for premiere i kveld

Avatar

Published

on

Raknehaugspillet har premiere i kveld. Det meldes om fin progresjon under prøvene, og det er billetter igjen til alle dager. 

Raknehaugspillet begynner å ta form ute ved Raknehaugen, og de siste bitene er i ferd med å falle på plass før premieren, er rapporten fra styreleder Sigrid Nøkleby.

Jessheimpuls var innom sangøvelse i forrige uke, og allerede da begynte flere detaljer å falle godt på plass.

Proffene inntar Raknehaugspillet

Billettsalget

Etter en litt treg start på billettsalget, så er det nå optimisme å spore hos arrangørene.

– Billettsalget går stadig bedre, men det er fortsatt billetter igjen til alle sju forestillingene som er satt opp, sier Nøkleby.

Premieren er i kveld, og link til billetter finner du ved å TRYKKE HER.

Spilledager er fra 12. juni til 16. juni.

Endret manus

Manuset er skrevet om siden i fjor og tidligere år, Raknehaugspillet har omtalt dette på sin egen hjemmeside.

I et intervju med Pål Mathisen – som sammen med Bjørn Marthinsen skrev manuset til Raknehaugspillet på begynnelsen av 1990-tallet – sier han følgende:

Har du skrevet et helt nytt manus, Pål Mathiesen?

Både ja og nei! Det er definitivt omskrevet; jeg har lagt sjela mi i å heve kvaliteten på spillet vårt i år, både tekstlig og handlingsmessig. Men innholdet er i bunn og grunn det samme som før. Vi følger husmannsjenta Marit Gropas kamp for å redde familien sin, kjærligheta og seg sjøl.

Du kan lese hele intervjuet her: Fra “Oberstens dom” til “‘a mor”

Mener du Raknehaugen er et hellig sted?

På en måte, ja. Jeg regner haugen som hellig på samme måte som kirker, moskeer, synagoger og så videre. I årets spill har det religiøse og åndelige innholdet endelig fått den plassen jeg mener det fortjener, sier Mathiesen til raknehaugspillet.no

Ny musikk

SKREVET MUSIKK:  Ingrid Berg Mehus har gått fra å være skuespiller til å utvikle musikken til Raknehaugspillet videre. Her fra fjorårets forestilling.

Det er også ny musikk til Raknehaugspillet 2024. Ingrid Berg Mehus har utviklet det musikalske uttrykket videre.

Ingrid ønsker, sammen med forfatter og regissør Tore Østvang – gjennom det musikalske – å finne et uttrykk for en religiøs og spirituell søken i vår tid. Det blir en jakt etter nye toner, eller etter en ny måte å sette sammen forskjellige musikalske tradisjoner.

Nært samarbeid

Ingrid Berg Mehus ønsker å skape et nært samarbeid mellom Ullensaker spelemannslag og årets tre nye musikere:

  • Birger Mistereggen fra Rendalen, er utdannet folkemusiker og perkusjonist. I Raknehaugspillet vil han bl.a. spille på slåttetromme og munnharpe. Han har jobbet 20 år i KORK, Kringkastingsorkesterert, men også med så forskjellige grupper som Ophelia Ragtime Orchestra, Trio Mediaeval og Vamp. Han er universitetslektor ved Musikkonservatoriet, Universitetet i Tromsø.
  • Håkon Huldt-Nystrøm, ettertraktet kontrabassist, utdannet fra Norges musikkhøgskole, har også jobbet med Kringkastingsorkesteret. Han har vært solist med Det Norske Blåseensemble og spiller fast i Det Nye Norske Storband
  • Rolf Erik Nystrøm er saksofonist og førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Han spiller innenfor mange genre, men er spesielt kjent for samtidsmusikk og improvisasjon. Han har spilt på over hundre album, urfremført verk over hele verden, blitt nominert til Spellemamannsprisen, skrevet musikk til tv, teater- og danseforestillinger, bl.a. til «Fuglane» ved Nordland teater, og vært kunstnerisk leder og Artist in Residence ved Ultimafestivalen i Oslo.
  • Ullensaker Spelemannslag har alltid gått utradisjonelle veier, og samarbeidet mye med musikk-, danse og teatergrupper.  De var med på Raknehaugspillet på 90-tallet under ledelse av Vegar Storsve, som også komponerte musikken. I dag ledes spelemannslaget av Grethe Bekkedal Skrebergene, men hun har fortsatt med seg Vegar, som i dag jobber på Norges musikkhøgskole.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.