Connect with us

Folk

Maarud returnerer til Jessheimdagene

Avatar

Published

on

Artisten Amund Maarud er i dag ute med ny musikk. Det på samme dag som det offentliggjøres at han er tredje og siste artist på plakaten under Jessheimdagene torsdag 17. august.

Sirkelen er på sett og vis sluttet når Amund Maarud på denne nye singelen samarbeider med den amerikanske gitaristen og produsenten Roy Rogers, som har samarbeidet med størrelser som Carlos Santana, Steve Miller, Bonnie Raitt og selveste John Lee Hooker.

Sirkelen sluttet

– Sirkelen sluttes på det viset at det var John Lee Hooker som fikk meg hektet på blues da jeg var liten guttunge hjemme i Skogbygda, sier Maarud til Jessheimpuls.

Den nye singelen er skrevet av Roy Rogers og Amund Maarud, som åpnet det som var av dører – og eget hode – til studioet sitt Snaxville hjemme i Skogbygda da sangen skulle spilles inn.

Med på laget er også Knut Hem, en merittert musiker som har samarbeidet med de aller fleste størrelser i norsk musikk opp gjennom årene.

Hør sangen “No Shangri-La her:

 

TIL JESSHEIM: Amund Maarud lufter et nytt trio-konsept når han står på scenen under Jessheimdagene 2023. Her fra besøket å vår by i 202o.

Bleknet håp

– Sangens utgangspunkt er?

– “No Shangri-La skildrer en amerikansk tilværelse som ikke rommer spesielt mye håp eller framtidsutsikter, sier Maarud.

– Litt om prosessen?

– Jeg elsker å slå opp dørene til Snaxville for musikere fra hele verden og på den måte skape en møteplass for kreativitet og energi. Og når resultatet blir som på denne singelen, så gir det motivasjon til å leite videre etter nye musikalske klanger og landskap, sier Maarud.

Verdensblues

– Vi snakker verdensblues her?

– Det kan du godt kalle det.

Maarud ser også fram til å returnere til Jessheim, et sted der han har spilt mye opp gjennom årene. Til Jessheimdagene 2023 kommer han med en kruttsterk trio bestående av ham selv, Jessheim-karen Jarle Vespestad på trommer og Kim André Tønnesen på bass.

TORSDAG 17. AUGUST: Tre konserter for prisen av en under Jessheimdagene når Amund Maarud, Tora og Henning Kvitnes deler plakat i Jessheim by.

Med det utgjør Maarud plakaten under den første konsertdagen av Jessheimdagene, nemlig torsdag 17. august.

De to andre artistene denne kvelden er Henning Kvitnes og hans band samt fyrverkeriet Tora.

For billett til alle tre konsertene på en og samme billett: TRYKK HER

– Prosjektet heter Amund Maarud & North/East og er frampek på nytt materiale innen min egen verdensblues, siden du brukte det ordet, sier Amund.

Et gjensyn med rapporten fra Maarud solo i Jessheim by sommeren 2022:

Kraftverket Maarud

– Det er alltid deilig å komme til Jessheim for å spille, sier artisten som bor et ikke altfor drøyt steinkast unna vår by, nemlig på Neskollen i nabokommunen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.