Connect with us

Abonnenter

Sa ja til penger – vet det sprekker

Avatar

Published

on

Formannskapet vedtok å gå for 10 millioner kroner som sum for Stor-Oslo Eiendom å kjøpe seg ut av bygging av torg i Gotaasalleen. Alle som tok ordet er klar over at disse pengene ikke strekker til.

Det var en litt underlig stemning i formannskapssalen da saken om å gå for en kontantutbetaling på 10 millioner kroner fra utbyggeren av Gotaasalleen ble behandlet tirsdag kveld.

Her er oppspillet:

Enige om 10 mill. fra utbygger til gatetorg

Stor-Oslo Eiendom (ved datterselskapet Step Eiendom AS) og Ullensaker kommune har vært i forhandlinger. Utbygger er snart ferdig med boligprosjektet i Gotaasalleen, og de ønsker å trekke seg ut av dette området nå. Derfor kom henvendelsen om å få kjøpe seg ut av opparbeidelse av gatetorg på toppen av Gotaasalleen, for den utbyggingen er ikke planlagt før tidligst i 2024 – når omkjøringsveien er åpnet.

SKISSE: Slik er tegningen av Gotaasalleen og gatetorget fra 2022. Det er den som ligger til grunn for beløpet det er forhandlet om. 

Og samtlige folkevalgte ga uttrykk for at dette beløpet – som ble enstemmig vedtatt å gå for – høyst sannsynlig ikke kommer til å være nok til å bygge et gatetorg med de kvalitetene det er blitt tatt til orde for underveis i prosessen med boligprosjektet i Gotaasalleen.

– Jeg er veldig usikker, for hva får vi for 10 millioner kroner? Merkostnaden blir større enn det beløpet vi ser her, sa Frps Ståle Lien Hansen.

– Jeg har også stilt meg spørsmålet om dette er nok med alle kvalitetene vi ønsker inn i dette torget. Jeg blir ikke overrasket hvis det blir dyrere, sa ordfører Eyvind J, Schumacher.

– Vi fatter et vedtak vi ikke tror på, sa Frps Tom Staahle, som tok til orde for at det nå er 10 millioner kroner – og ikke en krone mer – som gjelder for opparbeidelsen av gatetorget.

– Vi har ikke noe valg. Vi må si ja til dette, sa Frps Anne Wolle.

– Vi får stole på administrasjonen når de skal planlegge et torg til 10 millioner kroner. Og vi må være harde i planleggingen og bygge for de pengene vi får, sa Høyres Willy Kvilten.

– Gatevarme er et eget prosjekt som ikke går inn i det beløpet det er snakk om her, sa kommunaldirektør Erlend Eggum.

– Jeg håper området kan få en kvalitet som er på nivå med det som er startet der, sa Aps Britt O. Knutsen.

– Denne kalkylen ryker, men jeg frykter at det er politikere og innbyggere – ikke administrasjonen – som kommer til å være kostnadsdrivere, sa MDG-representant Eirik Ballestad.

– Pengene har det med å fly når vi bygger sjøl, og 10 millioner kroner høres ambisiøst ut, selv om vi bør komme langt med den rammen, sa Sps Lars Halvor Stokstad Oserud, som mente det er fristende å be om bankbygget som betaling istedenfor de 10 millionene.

Men tilbudet fra utbyggerne blir akseptert, og da blir det gatetorg og vei  til 10 millioner kroner i Gotaasalleen.

Selv om ingen rundt bordet helt trodde på de da de gikk til avstemming.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.