Connect with us

Abonnenter

Voldsom respons for næringslivsforum

Avatar

Published

on

Denne uka arrangeres det aller første treffet med Ullensaker Næringslivsforum. 100 representanter fra lokalt næringsliv har meldt sin ankomst.

– Dette forteller oss at det lokale næringslivet har ventet på dette, sier næringsrådgiver i Ullensaker kommune Linda Sjåstad Andreassen til Jessheimpuls.

Frokostmøtet på Ullensaker rådhus – det aller første i for dette næringslivsforumet – starter 08.00 og holder på fram til lunsj (se programmet lenger ned i teksten), og dette møtet blir startskuddet for et politisk vedtak fra februar 2023. Det er Innovasjon Gardermoen og Remy Skogstrand (bildet) som har jobbet fram konseptet på oppdrag fra Ullensaker kommune.

Det vedtaket lød som følger:

  • Ullensaker kommune gir Innovasjon Gardermoen i oppdrag å etablere et næringsråd som har til hensikt tilrettelegge for etablering av en næringsforening i kommunen innen to år.
  • Tiltaket finansieres av restmidler fra kommunale næringsfond (en statlig tildeling under koronapandemien i 2020). Dette utgjør 180 000 kroner.

I tillegg er Gardermoen Vekst inne med midler, så mye ligger til rette for at Ullensaker Næringslivsforum kan fly på sterke vinger de kommende årene.

– Det er fullt og helt opp til næringslivet selv, understreker Sjåstad Andreassen, som sier at det ikke er en kommunal oppgave å drive et næringslivsforum.

– Men hvis interessen fra næringslivet er stor nok, så ser jeg ingen grunn til at dette ikke skal gå, sier hun.

AGENDA FOR NÆRINGSLIVSFORUM
08:00: Frokost servert
08:30: Programstart

  • Velkommen! – Remy Skogstrand, Innovasjon Gardermoen
  • Hvorfor Næringsforum i Ullensaker? – Ståle Lien Hansen, Ordfører Ullensaker kommune
  • Samarbeid og behov for næringslivet i tiden fremover – Vegard Einan Regionsdirektør i NHO
  • Høyskole/studiesenter på Jessheim? – Erling Kristiansen, Kommunedirektør Ullensaker kommune
  • Viktigheten og erfaringer av næringslivets samarbeid med studieinstitusjoner. – Trond Hagerud, Daglig leder MAPEI
  • Et godt samarbeid mellom næringsliv og utdanning – Heidi Åberg, avdelingsdirektør arbeidsliv og innovasjon i Høyskolen Kristiania

Leste du denne?

En tydeligere næringsarena

Etterlyst tidligere

Et slikt forum som dette har flere ganger vært etterlyst, ikke minst fra tidligere leder av Innovasjon Gardermoen Runar Bålsrud.

– Det er interessant å se hva Ullensaker kan få til, for det er etter mine begreper ingen tvil om at et forum eller forening som er enig i visse strategier og enig hva som er viktig i prosesser og planer vil ha større gjennomslag  – eller bli hørt i større grad – inn i kommunen, sa Bålsrud i mars 2020.

Nå får Bålsrud muligheten til å se det han snakket om for fire år siden utspille seg i virkeligheten.

Les teksten fra mars 2020 her:

Jakten på en næringsforening

 

En næringsforening er en interesseorganisasjon for bedrifter i en kommune. Den skal være et talerør for næringslivet generelt og for medlemmer spesielt. Næringsforeninger tar ofte en aktiv posisjon i næringsutviklingsarbeidet og intensjonen er at foreningen skal ivareta næringslivets interesser i kommunale saker og mot offentligheten for øvrig.

Et annet viktig moment:

I et byutviklingsperspektiv så er næringsforening, næringsråd, handelsforening – kjært næringsbarn har mange navn – en komponent som alltid er på plass når det vises til eksempler fra byer og steder som har fått til store og massive løft i byen.

Gevinsten – sett med kommunale Ullensaker-øyne – er at en næringsforening vil kunne bidra til bedre løsninger og mer lokalt engasjement i saker som berører næringslivet.

Idretten og kulturen har etablert råd som fungerer som høringsinstanser i vår kommune. Dette fungerer godt.

Les om den historiske etableringen da næringsdrivende på Jessheim flyttet under samme tak i 1968:

En helt ny verden på Jessheim

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.