Connect with us

Abonnenter

Penger til Romsaasparken

Avatar

Published

on

2022 blir året da arbeidet med Romsaasparken skyter fart. 10 millioner kroner gjør det mulig å begynne på det første av i alt tre trinn i parken.

Utviklingen av Romsaasparken ble lagt død i april i 2018. Siden den gang har det vært lagt en strategi for utviklingen av hele parken samt vente på at det dukket opp penger til å realisere det som nå er planlagt i sentrumsparken nedenfor Sundbytunet.

Vedtaket fra 2018 lød som følger:

«Utvalget ber rådmannen se på muligheten til å omdisponere deler av midlene for kunst i Romsaasparken til utvikling av en helhetlig skisse for parken, der fasiliteter for aktiviteter og kunst i et samspill skaper gode møteplasser for byens innbyggere. Utvalget ønsker at alle gode innspill tas med i dette arbeidet. Det aktuelle kunstprosjektet settes på vent, men vurderes siden.»

Les saken i Jessheimpuls fra 2018:

Skulptur utsatt fordi hele Romsaasparken skal tegnes

Tre punkter

det er tre punkter på blokka som blir realisert Romsaasparken i løpet av 2022, og noe av tanken er at dette arbeidet inngår som en del av markeringen i jubileumsåret for Jessheim by:

  • Bearbeiding av terrenget i parken
  • Lekeplass
  • Utbedring av amfiet

Ambisjonen til de styrende partier er lek, aktivitet og kunst i området.

Les mer om planen for Romsaasparken i saken i Jessheimpuls fra 2019:

Ruller ut helhetsplan for Romsaasparken

Byjubileum

Det ligger ikke an til at det blir satt av mer enn 500.000 kroner i budsjettet til selve markeringen av at Jessheim by blir 10 år neste år, selv om mindretallet i politikken ønsker å øke beløpet til 1 million kroner. Flertallet lander på foreslåtte 500.000 kroner.

Det jobbes administrativt i kulturenheten med nøyaktig hvem, hva og hvordan byjubileet skal markeres, men Jessheimpuls erfarer at det gjennom året blir flere mindre markeringer, blant annet i en form for møteserie der byen og utviklingen av den står i fokus. Mer detaljert rundt dette når kultursjef Jon Henrik Solhei og de andre lander på et program.

Kommunepolitikere skal behandle og banke budsjettet for 2022 i kommunestyret 14. desember, men det som er sikkert er at arbeidet med Romsaasparken blir realisert. Alle partier har dette i sitt budsjettforslag.

Leste du denne?

Spare oss til byfant igjen?

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.