Connect with us

Anmeldelse

Tilbake med godteposen og litt til

Avatar

Published

on

ANMELDELSE

CC Cowboys reiser rundt i kongeriket og høster applaus som drops med sine gamle og kjære hits. Men de har mer i godteposen sin.

Magnus Grønneberg og cowboyene hans har liksom alltid vært her. Og han har jo skrevet norske rocke-klassikere nærmest på bestilling helt siden “Blodsbrødre”-albumet så dagens lys. Og det er greit å ha de sangene på settlisten. Men CC Cowboys har mer i ermet når de returnerer til Jessheim. Det nyere materialet kan framstå som mer direkte og litt spissere i budskapet, selv om melodier kanskje ikke ligger like umiddelbart i øret. Det er egentlig greit det.

Men vi ønsker dem velkommen, og sammen med det gamle materialet så framstår Grønneberg og kompani som en frisk gjeng. Det er tross alt tungvektere i norsk rock vi ser stå å svi av kruttet denne sene fredagskvelden. For oss som har falt litt av CCC-lasset de siste årene, så er noe av det nye materialet helt greit, sånn umiddelbart. Men det forundrer oss ikke om de sangene også vil feste seg etter flere lyttinger. Grønneberg er en rutinert låtskriver-rev. Vi vet jo det.

Og selvfølgelig skal publikum ha sitt også. 1.800 publikummere får “Tigergutt”, “Vill, vakker og våt”, “Harry” og “Syndere i sommersol”, i tillegg til en del av de nyere klassikerne, selvsagt (“Kom igjen”, blant annet). Og publikum svaier og vaier godt bakerst på torget også. Det er gøy å se.

Og med et oppløp bestående av “Død mann blues”, “Tigergutt”, “Vill, vakker…” og “Harry”, så er det vel egentlig ingen tvil om at folk går fornøyd hjem.

Men det er Honningbarna detonasjon i sentrum vi kommer til å huske. Det var de som var tigerguttene fredag kveld.

Øyvind Mo Larsen og Eirik Uhlen (foto)

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.