Kontakt oss

Abonnenter

Funky aften for godt formål

Avatar

Publisert

Støttekonserten Heroes fylte Kulturbanken til randen søndag kveld. Og kvelden ble loset trygt i havn av Jørgine “Funkygine” Vasstrand. 

Fontenehuset Ullensaker sitt fritidstilbud utenom åpningstidene – prosjektet “Psykt bra fritid” er det lokale formålet som årets støttekonsert (den sjette i rekken) sitt overskudd er øremerket.

Utsolgt

Og med 100 betalende publikummere – og 12 gjenstander som ble auksjonert bort av Egil “Motormunnen” Nyhus – så kan arrangørene Vegar Storsve, Petter Barg og Tore Kværner trygt begynne å telle seg fram til et økonomisk overskudd som kommer et godt formål til gode.

MOTORMUNN: Egil “Motormunnen” Nyhus var tilbake i rollen som auksjonarius under Heroes-konserten. Nyhus har visstnok en fortid som auksjonarius i fødebyen Tønsberg. Og auksjonen fikk inn drøyt 20.000 kroner. 

Kveldens konferansier Jørgine Vasstrand var trygg og god i sin rolle, selv om hun måtte tårer underveis i konserten (grunnet fine sanger og sterke historier).

Og det lokale musikkmiljøet tråkket som i fjor til for en god sak, og godt oppmøte fra publikum gjorde årets støttekonsert til en intim og nedpå affære.

UTSOLGT: 100 betalende publikummere fylte Kulturbanken til randen under støttekonserten Heroes søndag kveld. 

Lokale formål

Heroes støtter gode formål lokalt, og hvis vi kan bidra til at flere benytter seg av kulturtilbud og andre ting i fritiden, ja så gjør vi mer enn gjerne det, sier produksjonsansvarlig Petter Barg til Jessheimpuls.

Medvirkende arsenal av lokale band og artister var Mona og Stine Grytøyr, Mathilde, Sophie og Per Arthur Taugaard, Ullensaker Spelemannslag, Guro Vikingstad, The Husbands med Vera og Mo Larsen & Skysskarene (for ordens skyld: undertegnede er med i sistnevnte konstellasjon).

Heroes 2024?

Om det blir støttekonsert i regi av Heroes i 2024?

– Det er ingen grunn til å la være, sier produḱsjonsansvarlig Petter Barg.

RØRT: Leder ved Fontenehuset Ullensaker Bente-Lise Moe var rørt over det engasjementet huset hun styrer har mottatt lokalt. 

Velspilt “Emil” av dyktige amatører

TEATERRAPPORT

“Vinter i Lønneberget” ble spilt for to nesten fulle hus i helgen. Ullensaker Teater består av en gjeng dyktige amatører. Det er forestillingen et bevis på.

Jessheimpuls sneiet innom storsalen i Ullensaker kulturhus med en viss spenning i kroppen, for det er alltid spennende å se forvandlingen fra prøver til offisiell forestilling.

GOD KJEMI: Kjemien var god mellom Alfred og Emil, spilt av henholdsvis Marcus Espmarker-Piippo og Jonas Aanesrud Elstad.

Regidebutant Guro Lillegård Bjørnslett har begått en levende forestilling, og hun har fått mye ut av de glade amatører i ensemblet.

Det har åpenbart vært jobbet hardt og disiplinert siden prøvene tok til i august i år, og det er alltid interessant å se hva amatørskuespillere makter å hente ut av seg selv og hverandre.

STEMNINGSFULLT: Med få og effektive grep skapes gode stemningsskifter i forestillingen. Her fra juledans på torget i Katthult. God lyssetting bidro sterkt til stemningen. 

Spilleglede

Det oser spilleglede, og det var en fryd å se timingen i både replikker og sceneskifter underveis i forestillingen (Jessheimpuls måtte gå i pausen).

Det er 0gså grunn til å dvele ved kulisser og rekvisitter – i tillegg til meget effektiv og effektfull lyssetting – for teatergjengen har maktet å skape julestemning, husfred i hjemmet til Emil samt guffen og kald stemning på fattighuset.

Skiftene mellom de forskjellige stedene – for eksempel fra innendørs til utendørs på fattighuset – var også veldig effektivt utført, og dette bidro til god driv gjennom forestillingen.

EFFEKTIVT: Smarte rekvisitter bidro til sømløse og hurtige sceneskifter og tok publikum raskt med til forskjellige lokasjoner i Katthult. Her er ved fattighuset.

Fortjent skryt

Regissør Lillegård Bjørnslett skryter av alle de involverte i sin tekst i programheftet:

“Gjengen dere ser på scenen har tilbragt lange kvelder med innstudering og prøver, mens styret og frivillige har stilt opp for å male, bygge og skru til langt på natt.”

Det er velfortjent skryt, for det var en særdeles severdig forestilling Ullensaker Teater bringer til torgs denne gangen. Denne gangen også.

Takk for stunden.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.