Kontakt oss

Anmeldelse

Tungt og lindrende

Avatar

Publisert

ANMELDELSE

Hellbillies er tungt og drønnende musikkartilleri som ved et trylleslag overrasker deg med en sårhet du ikke visste at lå i lufta. Og vi hører ekkoet av landskapet som tok dem dit de er i dag – ett av landets aller ypperste liveband!

Undertegnede har aldri sett en konsert med Hellbillies, til tross for at de har spilt på Jessheim – og andre steder på Romrike – flere ganger tidligere. Derfor er treffer live-utgaven av bandet som er blant de hardest arbeidende og heftigste turnerende bandene i hele kongeriket ganske så hardt i mellomgulvet for en som kun har hørt på albumene deres.

Og for en nesestyver det ble da teppet gikk ned og “Baka ein stein” satte i gang det tunge og suggerende drivet som bærer dem gjennom konserten, ispedd noen ballader som både gir oss et pusterom og noe å tenke på når lyrikken smyger under huden på et godt fylt opp torg i Jessheim sentrum. Vi lukter på drøyt 1.500 og vel så det eller?

Det er så mye som imponerer med Hellbillies. For denne skribenten er det harmoniene til de tre i front, Aslag Haugen, Lars Håvard Haugen og vårt lokale alibi Egil Stemkens, bassisten – ifølge dem som kjenner Hellbillies godt – har bidratt til en nyvunnet tyngde og “dytt” i kompet.

Aslag Haugen sin stemme treffer oss med troverdig tyngde og inderlighet. Og når sjefen sjøl – Lars Håvard Haugen – hiver seg på med annenstemme og helhjertet gitarspill, så blir vi med på reisen inn i augustnatta.

Et par ord om Egil Stemkens, ullsokningen som ble med i bandet i 2016. Vi kjenner ham som en energisk og hardtarbeidende bassist som legger hjertet i hver eneste akkord. Det har han alltid gjort, og han gjør manns jobb med å piske rockelåtene skikkelig “sinte” og “glefsende”, men i de mer neddempede sangene viser han også en sårbar og mykere side av seg selv rent musikalsk.

Hellbillies live var en mektig opplevelse. De begynte som et countryrock-band tidlig på 90-tallet (var det ikke), og vi hører ekkoet av “twang” fra den spede begynnelse. At de med årene har jobbet seg opp en katalog som er større enn riksarkivet og blitt et rockeband er nok en av årsakene til at de fortsatt er på veien i fullt monn.

Dette var solide saker.

Og ekstra morsomt å få oppleve vår mann Stemkens live igjen. Såpass patriotiske må vi få være på en kveld som denne.

Takk for laget!

Øyvind Mo Larsen (Hellbillies-debutant)

Dette spilte de:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.