Connect with us

Anmeldelse

DumDum og deilig

Avatar

Published

on

ANMELDELSE

DumDum Boys beviste at de fortsatt er landets beste rockeband. Og de viste det med sjarm, vitalitet, spilleglede og kjetting av sanger fra egen katalog.

Arrangørene har forsøkt å booke DumDum Boys til Jessheim de siste 10-15 årene. Det har aldri latt seg gjøre før i år. Og kanskje er det et lykketreff at Jessheim ikke fikk napp hos landets beste rockeband før i år.

To år med pandemi har gjort DumDum Boys særdeles spillesugne, har vi lest i intervjuer før festivalsommeren 2022, og Jessheim fikk en solid dose rock fra første akkord torsdag kveld.

Visst vet vi at DumDum Boys er et fortreffelig band. Det har de vist siden de dukket opp på 80-tallet, men at de fortsatt har en ungdommelig vitalitet og hunger (i mangel av et bedre ord) etter å vise hva der gode for etter nærmere 40 år i front av norsk rock er forbløffende.

Bandet er en så samspilt maskin at man nesten mister hatten der vi står ute blant publikum.

Det er en topptrimmet motor som jager gjennom 21 sanger – ispedd noen sanger som er med nedpå – og det er nesten så vi gror vinger i ren eufori.

Vi fikk en god blanding fra hele katalogen, og bandet slipper selvsagt ikke unna “Splitter pine” og andre sanger vi kan på rams. Men det ble ingen slagerparade, og det liker vi selvsagt godt.

Av og til får du en bekreftelse på at rock er et middel mot absolutt alt. Rock bare fungerer når det utføres på rett måte.

Du trenger ikke fiksfakseri og andre ting for å vinne når du er et band av DumDum Boys sitt kaliber, selv om frontmann Prepple Houmb nok har lært ett og annet triks av Mick Jagger og Iggy Pop med årene.

Men DumDum Boys er først om fremst seg sjøl. Sangene deres er kjente og kjære for mange av oss, og det er søren meg godt gjort å være så utilnærmelig barske (med et solid glimt i øyet og mye sjarm, skal sies) som bandet har vært i alle år.

Ord blir egentlig fattige etter en så solid første kveld av konserthelgen. All ære til Amund Maarud som trakk folk ut tidlig, og hjertelig takk til DumDum Boys som endelig fant veien til Jessheim.

Kraftverket Maarud

I morgen står Hellbillies og Onkel Tuka på scenen. Måtte folk ta turen ut like tidlig, og måtte kvelden fredag kveld bli like deilig som torsdag kveld.

Øyvind Mo Larsen

PS! Dette er settet DumDum Boys leverte:

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.