Kontakt oss

Byhistorie

Hjem til sine egne

jp-admin

Publisert

Egil Stemkens kan takke kompisen Helge Hovland for at han begynte å spille bass. I kveld står Egil på scenen med Hellbillies i Jessheim sentrum.

54-åringen vokste opp på Kløfta, men det var Jessheim som hadde et musikkmiljø som fanget opp Stemkens som 18-åring. Fast medlem i Hellbillies ble han i 2016, og det har blitt mange mil og konserter med bandet som har det heftigste turneprogrammet av samtlige band og artister i Norge.

– Jeg har ikke tall på antall konserter med Hellbillies, men jeg trives utrolig godt. Hellbillies er det bandet jeg ikke visste at jeg drømte om å spille i, sier han etterfulgt av en latter.

Programmet fredag:

Klassisk skolert

– Alltid vært musikkinteressert?

– Jeg spilte klassisk piano fra jeg var seks år til jeg fylte 14 år, men etter hvert ble mye av musikkgleden borte fordi jeg ikke fikk lov til å improvisere av en streng musikklærer. Det ble smekk over fingrene hvis jeg improviserte, og til slutt fikk jeg nok av det.

Link til konsertene med Hellbillies og Onkel Tuka FINNER DU HER (en billett gjelder for begge konserter).

Helge Hovland

– Men bassgitar?

– Det er det kompisen min fra Jessheim – Helge Hovland – som har “skylden” for. Vi var på konsert med bandet The Inmates, og Helge sa at han hadde lyst til å spille sånn musikk. Jeg spurte ham hvorfor han ikke gjorde det, og da svarte han at han ikke hadde noen å spille med i nærmiljøet.

– Men så spurte han om ikke jeg kunne begynne å spille bassgitar, og dagen etter dro vi og kjøpte bassgitar og forsterker, sier Egil.

Husker du denne?

Egil tilbake på rockehjørnet sitt

Bandet Chunky Asses ble startet, og det ble starten på et langt liv som musiker og låtskriver. Etter hvert ble det storsatsing med bandet Radionettes, også det sammen med Helge Hovland.

De siste seks årene er det jobben som bassist i Hellbillies som tar mesteparten av den musikalske tiden til Egil Stemkens, som også var en habil utforkjører for Ullensaker skiklubb i unge år.

Strekke seg

– Hvordan har livet med Hellbillies vært?

– Det har vært mer stabilt i den forstand at jeg har sluppet å spille så mye rundt med andre for å få det til å henge sammen økonomisk. Og med Hellbillies er det utrolig gøy og givende å hele tiden strekke seg etter yte maksimalt hver gang vi spiller. Det er det eneste som er godt nok, hvis du skjønner.

– Dere spilte her i Jessheim by i 2017. Hvordan blir det å komme hjem?

– Det er som du sier at Jessheim er som å komme hjem for min del. Det er her er jeg begynte å spille i band, og det er alltid en spesiell følelse å spille der du kommer fra.

Onkel Tuka

– Du kjenner bandet som spiller før Hellbillies godt også, for du har vel også hatt noen jobber som vikar i Onkel Tuka?

– Det er et band som absolutt er verdt å få med seg live, så jeg håper folk tar turen ut tidlig, avslutter Stemkens.

Se videointervju med Håkon Ohlgren i Onkel Tuka her:

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.