Connect with us

Konsert

Amund Maarud til Royal Albert Hall

Avatar

Published

on

Amund Maarud har lagt slippkonserten av sitt kommende album til Jessheim. Minst like stor opplevelse blir blueskonserten han skal være musikalsk leder for i selveste Royal Albert Hall i november 2019.

Spøk til side, selv om gitaristen fra Skogbygda liker seg på Jessheim:

Amund Maarud har vel egentlig ikke i sin villeste fantasi tenkt tanken om å stå på scenen med blant andre Knut Reiersrud i Royal Albert Hall. Men så er tilfelle neste år. Og det er bluesen som tar de to gitar-virtousene dit, sammen med et kobbel av norske bluesmusikere.

– Ja, det er helt vilt. I november neste år spiller vi i Royal Albert Hall, sier en lett hoderystende Amund Maarud, som er pekt ut til å være musikalsk leder samt den som setter sammen showet som frontes av Maarud, Knut Reiersrud, Vidar Busk og Kid Andersen.

Det er Kongsvinger-baserte Eric Malling og hans Blue Mood Records-univers som er kraftsenteret i det som forhåpentlig blir et Royal Albert Hall fullstappet av fans fra de norske bluesklubbene i det ganske land. Billettsalget starter 20. juni, melder Bluesnews.

Musikalsk leder

Denne salen skal fylles av norske bluesfans. På scenen står blant andre Amund Maarud og Knut Reiersrud. Alle foto: Per Ole Hagen/Bluesnews

– Hva vil det si å være musikalsk leder?

– Det betyr i praksis at jeg velger ut repertoaret og setter sammen et show som øves inn med bandet, sier Amund, som ser for seg en kombinasjon av pisk og gulrot når det det kommer til å stagge spillesugne og rutinerte bluesmusikere som nevnte Reiersrud og Vidar Busk (bosatt i Eidsvoll).

Dette er en flaggheising for norsk blues

Amund Maarud

– Jeg føler jo at dette blir en slags flaggheising for norsk blues; bluesen her hjemme går for å ha stor egenart. Faktisk mye større enn mange tror, sier Maarud, som ikke ser for seg å dra alt inn i den tradisjonelle bluesen.

To London-konserter

Kanskje var det Åge Aleksandersens stunt med å fylle Royal Albert Hall med norske fans? Uansett skal norsk bluesmiljø gjøre det samme i 2019.

– Nei, her handler det om å vise fram det vi har å by på. Musikerne skal få være seg sjøl, og jeg har ingen ambisjoner om å spille “trampe-blues”, for det er jeg ikke så veldig god på. Jeg skal gjøre det jeg kan.

Jeg gjør det jeg er god på

Det faktisk to konserter i London gjennom den helgen norsk blues inntar byen. Kvelden før konserten i Royal Albert Hall blir det konsert i Roundhouse i Covent Garden, også den relativt sagnomsust.

Plateslipp på Jessheim

Litt om det du holder på med om for tiden, Amund?

Fem albumprosjekter i 2018

– Det er en del det, altså. Vi slapp en singel med diktprosjeketet Buicken i forrige uke, og nå på fredag slipper jeg singel fra albumet jeg sjøl slipper til høsten, blant annet med konsert i Kulturbanken. Jeg er involvert i fem albumutgivelser i år, så tida har ikke stått stille.

– Men at det blir Royal Albert Hall et stykke der framme, vel den så jeg egentlig ikke komme. Det er så drøyt å tenke på det!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.