Connect with us

Konsert

Henger sammen i galleriet

Avatar

Published

on

Billedhogger Kjersti Wexelsen Goksøyr og billedkunstner Trine Lindheim henger sammen i byens galleri i disse dager. Utstillingsåpning lørdag 14.00.

De to kunstnerne samarbeider om utstillingen “Alt henger sammen”. På åpningsdagen blir det musikalsk underholdning ved Kjell Helge Johansen som spiller på nøkkelharpe.

Ekely

BEGRENSNINGENS KUNST: Trine Lindheim foran noen av sine bilder. Hun stiller ut sammen med Kjersti Wexelsen Goksøyr i Galleri Jessheim fra lørdag. Alle foto: Svein Langvad

Trine Lindheim bor og arbeider på Ekely i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim 1978-82, Statens Kunstakademi 1991-92 og Høgskolen i Oslo (PPU for kunstnere) 1995-96.

Siden debuten på Unge Kunstneres Samfunn i 1985 har hun hatt en lang rekke separat- og kollektivutstillinger, internasjonale grafikkbiennaler, innkjøpt, utsmykking, internasjonale priser, stipend, med mer.

Begrensingens kunst

Lindheim dyrker begrensningens kunst, uten å fornekte friheten. Frodighet og forenkling er stikkord for et mangfold av stiler og teknikker, der kunstneren utnytter materialer og naturlige prosesser på sin egen måte.

Det dreier seg om tresnitt, maleri, originale dyptrykk og ulike objekter. Bilder og gjenstander gir mening uten fasit, og de er visuelt tiltalende – i pakt med naturens egen estetikk. (Utdrag fra et essay om Trine Lindheims arbeider skrevet av kunsthistoriker Frank Høifødt).

Utsmykkingsoppdrag

BILLEDHOGGER: Kjersti Wexelsen Goksøyr med en av sine skulpturer. Utstillingen “Alt henger sammen” åpner lørdag 14.00. 

Kjersti Wexelsen Goksøyr bor i Nittedal. Hun er blant landets ledende billedhoggere. Hun har utført en rekke utsmykkingsoppdrag i Norge.

Wexelsen Goksøyr arbeider i flere materialer, hovedsakelig stein, tre, metall og bronse. Hun er kjent for sine stiliserte og uttrykksfulle menneskehoder og figurer.
Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) og Statens kunstakademi.

Hun har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger blant annet på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun er kjøpt inn av en rekke museer og institusjoner, og skulpturene hennes er oppført på mange offentlige områder.

Prog på Kreti

I Kulturbanken blir fart og spenning når The Husbands entrer scenen sammen med svenske Dan Pierre lørdag ettermiddag. Og landskapet er svensk prog-musikk.

Mange av gutta i The Husbands begynner å bli ugjenkallelig “vintage”. Hva er da mer naturlig enn å se bakover til ungdommen. Den gangen var alle radikale. Alle goder i inn og utland skulle deles rettferdig, og ingen skulle være slemme og utnytte andre.

Og livets hovedfokus var ikke overflod av ting og opplevelser, men hygge med hverandre i enkle omgivelser. Så, et eller annet skjedde på vegen. Var det rett og slett olja som ødela? Men i musikken fra den gangen lever idealene. The Husbands vil derfor by på svensk prog fra 70- tallet.

For billett (skriv Kreti i søkefeltet): TRYKK HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.