Kontakt oss

Abonnenter

Håper på spadestikk i september

Avatar

Publisert

Fakkelsenterets utvidelse på 2.000 kvadratmeter kommer trolig i gang 1. september. Det betyr også endringer i miksen av leietakere og butikker i tiden som kommer. 

Bilfri rådhusplass med parkering under bakken samt utvidelse av ærverdige Fakkelsenteret på 2.000 kvadratmeter har vært en viktig sak i politikken, på rådhuset og for Jessheim Storsenter AS.

Går for september

Nå ser det ut til at spadestikk – det er en uttalt målsetting – kan skje i september i år.

Leste du denne?

Nå løsner det for Rådhusplassen

– Hva er tenkt inn på de 2.000 kvadratmeterne?

– Utadrettet virksomhet, sier eiendomssjef Kristian Bergman Johansen og senterleder Jon Bakke (33) ved Jessheim Storsenter nærmest unisont.

– Konsepter som holder åpent ut over butikkenes åpningstider, så noe av det vi ønsker er servering, utdyper eiendomssjefen.

– Fakkelsenteret framstår som en bakside i dag, og noe av intensjonen med utvidelsen er å la denne baksiden bli en framside ut mot Rådhusplassen, og da er det viktig med lys i vinduene etter senterets stengetid, forklarer Bergman Johansen.

Tøffere tider

Men i en tid der vi leser at butikker forsvinner og at det for mange næringsdrivende er tøft, så synes det kanskje optimistisk å utvide for ytterligere handel og andre konsepter?

– Det store bildet er noe mer nyansert enn det vi føler kommer fram når det er omtaler av nedleggelser eller at noen stenger, sier Bergman Johansen.

– Men det er ikke til å komme fra at det er tøft for mange i detaljhandelen i disse dager, og mange kjeder velger å redusere antall butikker – primært de minst lønnsomme – når leiekontrakter utløper, og det er også tilfelle med leietakere hos oss, sier eiendomssjefen.

Leste du denne fra januar i år?

Offensiv senterleder ser framover

Vil hit

– Er det mye ledig hos dere sammenlignet med andre dere sammenligner dere med?

– Heldigvis ikke, og vi merker at Jessheim og Øvre Romerike er på stigende kurs når det kommer til konsepter som vil etablere seg hos oss. Et eksempel på det er etableringen til Eplehuset, en aktør som foretar grundige undersøkelser av markedet før de sier ja til å etablere seg et sted. De åpner her i august, og det ser vi på som et positivt signal for oss som aktør og for området vi opererer i, sier senterleder Bakke.

Eplehuset til Jessheim

– Samtidig konstaterer vi at det er tyngre materie å jobbe med mulige etableringer nå enn tidligere, men det gjelder hele landet, supplerer Bermann Johansen.

Miksen

Hos Jessheim Storsenter står lokaler tomme etter butikker som har gitt seg. Det er aldri ønskelig med tomme lokaler, men miksen av butikker og konsepter er en kontinuerlig jobb.

– Dessuten vil utvidelsen av Fakkelsenteret påvirke noen av butikkene som holder til i den delen, så noen av dem har vi holdt av plass til i den nyere delen. Og det å drive kjøpesenter har alltid vær en dynamisk prosess, og da krever det at vi har plass til nykommere i handels- og serveringsbransjen, sier Bakke.

Snakkisen

I Storgata 6 – de gamle lokalene etter Hydranten og Big Horn – står et nyrenovert bygg i all sin prakt. Der er det foreløpig tomt innvendig, og det har vært en snakkis blant folk om hva som kan komme der.

Renovasjon i 1955-stil

– Noe nytt å melde på den fronten?

–  Vi har vært i dialog med flere potensielle aktører, men det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelser rundt de lokalene. Noe av grunnen til det er at bygget er blitt så fint utvendig at det stiller krav til hva vi ønsker at bygget skal inneholde, sier eiendomssjef Bergman Johansen.

– Jeg kan dessverre ikke være mer presis akkurat nå, men det har vært – og er dialog – med potensielle leietakere, sier han.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.