Kontakt oss

Folk

Annerledes bruktmarked

Avatar

Publisert

Lørdag er det relativt tettpakket kulturprogram i hjertet av byen. Ikke minst inviteres det til et annerledes bruktmarked i Kulturbanken når The Fabulous Flea Market står på scenen.

Både Villa Sole, Sundbytunet og Kulturbanken har musikk på programmet lørdag ettermiddag og kveld.

Velkjente Tre små kinesere tar med seg sin visepop til Villa Sole 16.00, og det blir garantert gjensyn med sangene som bergtok publikum allerede i 1990. 12 album er det blitt siden den gang, og trioen svinger seg i gang lørdag ettermiddag.

TRYKK HER FOR BILLETT

Tunet

Sundbytunet inviterer til musikalsk aften med lokalt tilsnitt lørdag. Der står Life Lessons på scenen med bredbeint gitarrock i bagasjen. Det gjør også Alkolama med sin hip-hop med tung inspirasjon fra 90-tallet.

Begge konstellasjonene har lokal tilknytning, og konsertstart er 21.00 ved det trivligste gårdstunet midt i byen.

Kulturbanken

Det knytter seg en viss spenning til The Fabulous Flea Market sin konsert i Kulturbanken lørdag kveld, også det et band med lokal tilknytning.

Jessheimpuls bringer dette revolverintervjuet med bandet som består av Everett Badmarsh (USA), Lars Kolberg, Lasse Kristiansen, Kurt Amundsen og Tony Karlsen.

– Hva slags band er dere?

– Vi har spilt på både bluegrassfestival og punkfestival, nattklubber og metallbarer og blitt like godt tatt imot. I og med at vi er mest opptatt av å bruke musikken for å oppnå møter mellom folk kan man si at vi spiller en form for folkemusikk, med en oppdatert sett av referanser til alt fra rock, country, pop, soul, doo-wop,
– Det er også en form for protestmusikk- et opprør mot båser, konvensjoner og merkelapper, det kommersielle og det polerte. Det er jo mye av det punk-bevegelsen har stått for opp gjennom årene. Så man kan gjerne kalle det vi driver med for ‘folk-punk’, men det blir neppe dekkende, særlig for de som faktisk driver med folk-punk.

– Kobling til Jessheim?
– En av oss er født her, og to andre har flyttet hit og stiftet familie.
– Generelt er 3 av bandmedlemmene født og oppvokst på øvre romerike, så Jessheim har vært et naturlig sentrum. Vi fikk besøk av å bluegrassbandet Chatam County Line fra North Carolina i Kong Rakne på Kulturhuset i 09, det satte virkelig fart på ideen om å starte The Fabulous Flea Market band.
– Holdt på lenge?
– Bandet ble opprinnelig stiftet i 2010. Etter en hektisk periode der vi gå ut flere plater, turnerte inn- og utlandet og opptrådte på nasjonal tv tok vi oss en pause for å konsentrere oss om familie, gi ut soloplater og ta lokomotivførerlappen. Like etter pandemien fant vi ut at det var på tide å lage musikk sammen igjen og nå er vi i gang med å spille inn nytt album.
– Hva forbinder dere med Jessheimdagene?
– Live musikk! Da vi var tenåringer husker jeg Frode Larsen (Fra Larsens Last Chance) arrangerte rockemønstringer for ungdomsbandene på Romerike under Jessheimdagene. Vi fikk prøve oss på torgscenen med punkbandene våre tidlig på 2000-tallet. Da vi ble eldre dro vi til Jessheimdagene for å oppleve konserter med større band som Hellbillies, BigBang, The Grand og Postgirobygget.
– Nå i senere år blir det fort et og annet tivolibesøk, ballongdyr og Ballubaland tilegg
– Hvorfor er levende musikk viktig?
– Musikk tilfredsstiller helt elementære behov i oss. I en live-setting er musikk dessuten med på å skape møteplasser, og bidrar til å skape fellesskap og tilhørighet. Vi trenger artister som setter ord på følelser og opplevelser det er vanskelig å sette ord på, og kjenner samhold og bekreftelse når vi møter andre med samme smak og behov som oss. Levende musikk binder oss sammen, og vi i bandet setter stor pris på at det er så mange som kommer tilbake til våre show igjen og igjen.
– Hva kan vi forvente oss i Kulturbanken?
– Det blir litt sirkus, litt bygdefest, litt vekkelsesmøte, litt gameshow, litt vorspiel og litt god gammeldags rockekonsert.
– Mye av populærmusikken de siste 100 årene har sine røtter i amerikansk kultur, og vi har også et bevisst forhold til dette i valg av sceneantrekk og utvikling av sceneshowet. Låtskriver og frontfigur Everett vokste dessuten opp i USA, og forteller gjerne litt om inspirasjonen bak låtene sine, Man skal heller ikke se bort i fra at det kan bli loddtrekning….
– Debuten vår het “A little something for everyone”, noe som ikke er helt uten grunn.
Nysgjerrig? Du finner billett ved å TRYKKE HER. Lørdag kveld altså.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.