Kontakt oss

Folk

Brygger videre på øl-suksessen

Avatar

Publisert

Mikrobryggeriet på Sundbytunet går mot strømmen. De utvider der andre i bransjen har det tyngre. Nå er ny brygger ansatt.

Kjersti Romsaas Sundby bekreftet tidligere i sommer at hun etter alle solemerker ville komme seg i posisjon til å ansette en brygger på 50 prosent fordi; med en årlig økning på 25 prosent de tre siste årene, har den menneskelige faktoren vært den begrensende faktoren på Sundbytunet.

– Men nå er ny brygger på plass, og det er vi stolte av, sier Kjersti til Jessheimpuls. Ute er det grått vær, men på Sundbytunet er det lyse utsikter.

– Dere fikk terningkast seks i en stor øl-test i VG i sommer. Hva har det betydd for dere?

– Etterspørselen øker alltid etter gode terningkast, men vi har brygget dobbelt så stort volum i år sammenlignet med fjoråret – selv om vi ikke visste utfallet av testen den gang.

Les: Smiler om kapp med terningkast seks

Jobbe fram nye typer

– Hva betyr dette i praksis?

– En ting er at vi kan produsere mer øl, men det aller viktigste er at Frank Werme får muligheten til å eksperimentere og finne fram til flere ølsorter og flere slag. Pluss at vi kan jobbe mer med produksjonen av sprit, sier Romsaas Sundby.

– Det betyr jo at jeg får mer tid til å være bryggmester, mer tid til destillering og kontorarbeid, sier Frank Werme.

– Den nye ølbryggeren heter Max Smith og er fra Manchester i England.

Det er litt rart at ingen skjenkesteder på Jessheim selger vårt øl

Frank Werme

Ny tank i bruk

– Jeg og en kamerat begynte i det små, og etter hvert fikk vi kontakt med et bryggeri, sier Smith, som har vært ansatt ved Sundbytunet siden 1. august. Med unge Smith på plass, så er det kapasitet til å ta i bruk en tank på 1.000 liter. Men da er kapasiteten også brukt opp.

– Hva er den totale kapasiteten deres?

– Anlegget vårt er på 500 liter, og vi har tanker som kan lagre 5.000 liter, sier Romsaas Sundby.

– Jeg bor i Lillestrøm, og jeg ble kjent med bryggeriet her oppe via Gulating i Lillestrøm, forteller Smith, som i perioder har vært involvert i produksjonen på Sundbytunet. Men nå er det i mer formelle former.

SER FRAMOVER: Nyansatt ølbrygger Max Smith, Frank Werme og Kjersti Romsaas Sundby ser framover mot nye ølsorter.  

– Det som er litt spesielt med oss er at vi brygger mer lager enn ale, og at det er pilsen vi er mest kjent for, sier Frank Werme.

Noe annet som overrasker deg?

– Ja, det er faktisk det. Vi sender ut øl til så å si hele landet, men det er ingen av skjenkestedene på Jessheim som selger vårt øl. Akkurat det synes jeg er rart, sier Frank Werme.

Les: Sundbytunet går så det skummer

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.