Connect with us

Kultur

Danselinja tar stadig nye steg

Avatar

Published

on

Fulle klasser og fire lærere gjør at danselinja Ved Jessheim videregående skole dundrer på videre. Denne uka er det forestillinger som skaper følelser og entusiasme.

“#denfølelsen” er en forestilling der alle tre årskull er med og preger showet, selv om hovedvekten av 12 dansenummerne hviler på 2.- og 3.klassingene.

–  Vi bygger fortsatt dansekultur og tradisjoner her på skolen og på danselinja, og kanskje er dette noe å ta med seg videre, sier lærer Anne Astrup Trebler Kværner etter en av forestillingene.

I år er nemlig første gang danselinja setter opp forestilling med alle tre trinn inn i en “hovedforestilling”. Det ga i hvert fall mersmak, både for dansere og publikum basert på applausen etter hvert nummer.

TRIVES: Sonja Hovik Brendås, Mina christine Grindstrand, Miriam Sjøveian, Frida Husabø og  Johanne L. Dahl trives godt på danselinja på Jessheim.

Og med 13 førsteklassinger – og tidenes første avgangsklasse fra danselinja på Jessheim – så er det nye steg som tas for hvert år. Med fulle klasser på alle trinn, så er det lettere å motivere hverandre, lettere å lære av hverandre og lettere å jobbe sammen enn om man er få.

Og forestillingen Jessheimpuls overvar onsdag formiddag viser til fulle at det jobbes godt ved danselinja, og topp motiverte elever er ikke i tvil: søk på danselinja hvis du har lyst på en aktiv skolehverdag.

“#denfølelsen” tar utgangspunkt i – hvis vi forstår det rett – ungdommers hverdag; blikking, hvem er vi, Han ville ikke ha meg og rett og slett koreografert hverdagstematikk. Koreografien er satt sammen av lærere og elever, enten hver for seg eller i samarbeid.

Og for den som måtte være usikker: elevene får generell studiekompetanse når de velger musikk, dans og drama – i tillegg til en entusiastisk skolehverdag.

Forestillingene som gjenstår er onsdag 18.00, torsdag 15.00 og fredag 11.00 for den som har lyst til overvære en eller flere av dem. Alle forestilinger vises på Jessheim videregående.

INTERESSANT: Danseelevene leverte varierte og interessante – og effektfulle – opptredener (i litt vanskelig fotolys).

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.