Connect with us

Kultur

Eirik ut av Footloose med skadet fot

Avatar

Published

on

Eirik Jahren Røine humper rundt på krykker etter å ha skadet foten. Thomas Stokke overtar hans hovedrolle i ekspressfart. Ingen optimal innspurt til fredagens premiere.

På et besynderlig vis har Eirik Jahren Røines skade gitt ekstra energi til resten av ensemblet, som fredag har premiere på musikalversjonen av klassikeren Footloose i Kong Rakne.

– Vi hadde krisemøte etter at Eirik tråkket over i trappen i den scenen der han oppildner salen, sier Anne Brith Sandsnes.

Skulle vi avlyse? Skulle vi utsette forestillingene? Skulle vi kaste oss rundt for å finne en som er gal nok til å hoppe på dette toget nå i innspurten? Tankene var mange da legen ga Jahren Røine forbud mot å gå på scenen.

BISTÅR: Eirik Jahren Røine blir sufflør for Thomas Stokke, som barskt takket ja til å steppe inn på ekstremt kort varsel. Trappeløp blir det lite av…

Takket ja

– Heldigvis takket Thomas Stokke ja, sier Anne Brith.

Thomas Stokke er utdannet ved Bårdar Akademiet, og Teaterhögskolan i Göteborg(Artisten), og det er ikke veldig lenge siden han sto på scenen i Ullensaker kulturhus. Thomas var en av solistene under storsatsingen Jesus Christ Superstar, så huset og stemningen i storstua vår er ikke fremmed for ham.

– Han møtte resten av gjengen tirsdag, og siden har det gått slag i slag, sier Eirik, som har fått rollen som Stokkes sufflør gjennom forestillingene. Stokke blir utstyrt med propp i øret, og der får han hjelp til replikker hvis det blir nødvendig.

– Og så blir jeg en del av koret, sier Eirik.

SURT: Det er klart det er surt å måtte stå av på grunn av skade, men jeg får bidra med andre ting, sier Eirik Jahren Røine.

Egen koreografi

– Mange dansetrinn å memorere på veldig kort tid for ny hovedrolleinnehaver?

– Hans koreografi er endret noe. Jeg har jobbet med min koreografi siden august, så det blir altfor liten tid til å innarbeide den.

Stokke selv brukte tiden til å danse. En liten pustepause for bilde, og så bar det ut i koreografien igjen.

– Dette går sin gang, sier Anne Brith Sandsnes.

– Det er ikke poeng å snakke om Eiriks skade nå. Han har fått andre funksjoner i forestillingen.

Bidrar i kulissene

– Sårt?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på det. Det er selvsagt kjipt at alle timer med øving og dugnad krones med skadet fot, men det er veldig viktig for meg at forstillingen blir så bra som mulig. Derfor har jeg fått andre oppgaver, og jeg går inn i det arbeidet med ensusiasme, sier krykkenes mann i kulturhuset.

Billettsalget er nå på 2.800 – mot 2.500 for noen få dager siden – og billett til forestillingene kan du kjøpe ved å TRYKKE HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.