Kontakt oss

Abonnenter

En fest byen verdig

Avatar

Publisert

10-årsjubileet til Jessheim som by ble en verdig markering. Mye folk i sentrum, og viktig byhistorie ble skrevet på flere måter. 

10-årsmarkeringen av Jessheim by ble avrundet med Ullensaker kulturskole sin festforestilling “Fest-Jess” søndag kveld, og det er grunn til å la seg imponere – samt berømme i bøtter og spann – det kulturskolen har fått til gjennom to år med korona og lite fellesøvinger.

Det er nærmest rørende å se både nivået og kulturgleden som lyste opp Kong Rakne gjennom to forestillinger i helgen. Et knippe bilder er bakt inn i bildeserien lenger ned i teksten.

Det samme gjelder konserten til “Mad Dogs og Romerikinger” fra lørdag kveld. Et knippe bilder i bildeserien.

Ingen av oss maktet å få med oss alt, men mange av oss maktet å få med oss litt av det som skjedde under feiringen av vår kjære by.

UTSTILLING: Lokal kunstner Grethe Sørli Ljøgodt åpnet sin retrospektive utstilling i galleriet i sentrum. Fargerik og livlig åpning var det også. 

En bildeserie og et par videoer blir Jessheimpuls sitt ærlige forsøk på å formidle festen i sentrum. Fra tidlig formiddag til sen ettermiddag. For en fest det har vært.

Historie

Historie ble skrevet da Jessheim Pride delte ut tidenes første pris til. Ullensaker kommune har sexologisk rådgiver Solveig Mørdre som en støttespiller til unge mennesker som måtte ha spørsmål rundt temaet, også undring rundt egen legning.

JESSHEIM PRIDE: Det var godt oppmøte på Jessheim Pride 2022. Her går paraden gjennom Storgata. 

Mørdre mottok – temmelig himmelfallen – prisen som ble delt ut (og kunstverket er også laget av henne) Unni Askeland, som i sedvanlig godt humør siterte fra intet mindre enn Bibelen.

Kort video av Pride-paraden her:

Kunsthistorie

Historie ble også skrevet da avdukingen av gatekunsten til Egil Nyhus og Steinar Caspari fikk høytidelig snorklipp i Storgata lørdag formiddag. Det var både høytidelig og livlig.

SNORKLIPP: Kultursjef Jon Henrik Solhei var full av krutt og ablegøyer da han klippet snor ved den nye gatekunsten som Steinar Caspari (t.v.) og Egil Nyhus har gått sammen om å få til. Tore Kværner var konferansier. 

En liten video som et forsøk på å beskrive stemningen følger her:

 

Kvelden åpnet med at Diaz tok turen hjem til Jessheim for å servere oss det som på mange måter er blitt vårt sted sin signaturlåt. Vi trosset været og kastet en “J” opp i lufta mens vi skrek.

“JESSHEIM”.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.