Connect with us

Konsert

Flaata åpner klubbsesongen

Avatar

Published

on

Ingen ringere enn Paal Flaata står på scenen når Kulturbanken drar i gang konsertsesongen. Finnes det det mer sjelfulle stemmer enn Flaata sin her til lands?

Det er i år 20 år siden Paal Flaata startet sitt løp som soloartist. Da hadde han frontet det melankolske krigsskipet Midnight Choir i 10 år. Det bandet strøk rundt i Europa med sitt blå skjær og regntunge himmel hengende over seg. Ingen hjerter forlot en Midnight Choir-konsert uberørt.

Så kan også sies om en solokonsert med Paal Flaata. Sammen med sin faste makker Gøran Grini har Flaata bygget solokarriere, samtidig som Elvis-prosjektet han er en del av har skutt fart de siste årene.

VAKKERT: Slik høres Paal Flaata ut med band. I Kulturbanken blir det hans faste duo-makker Gøran Grini som slår følge opp på scenen.

Jubileum

Lørdag kveld er det altså soloartisten Flaata som kommer til Kulturbanken, hva er vel bedre enn å starte konsertsesongen på Jessheims klubbscenen med en så markant og anerkjent artist.

Flaata markerer at det er 20 år siden solokarrieren startet med en rekke jubileumskonserter. Og – for dem som ikke har det albumet – debutalbumet hans “In Demand” blir gitt ut på nytt i år.

Flaata spiller nemlig signeringskonsert i platebutikken Big Dipper i hovedstaden før han tar turen til Jessheim. Det betyr at det skal være mulig å få kjøpt albumet Kulturbanken.

Sjelden vare

“Paal Flaata sin første soloplate kom ut i 2002 og for de som «skjønte» den da den kom ut, så har den en helt unik posisjon. Spilt inn i legendariske Athletic Sound i Halden, med et stjernelag av musikere som inkluderer Lars Håvard Haugen og Geir Sundstøl på strengeinstrumenter, og som er produsert av Andrew Hardin, mannen som produserte den første Midnight Choir-platen.

In Demand er det selvsagt stemmen til Flaata som får skinne i all sin prakt når han tolker låtskrivere som Mickey Newbury, Townes Van Zandt, Charlie Rich og Tony Joe White for å nevne noen. Denne mannen kan dette med å gjøre en sang til sin egen.

Denne spesialutgaven av In Demand markerer første gang dette noe underkjente mesterverket er tilgjengelig på vinyl. Og ikke nok med det. Den er trykket på lilla vinyl og har en ekstra LP med uutgitte spor, alternative versjoner, råmikser og livekutt. Et lekkert hefte med tidligere usette bilder og liner notes av Tom Skjeklesæther gjør denne Flaata-pakken komplett.

Biletter igjen

Og – som om ikke gladnyheten om at debutalbumet gis ut på nytt – så er det billetter igjen til konserten lørdag kveld. Det er alltid en begivenhet å få Paal Flaata til byen. At vi får ham hit i kjølvannet av albumutgivelse – og som jubilant – gjør ikke begivenheten noe mindre.

Support er Einar Flaa.

Billett finner du HER

Siste teaterhelg

Ullensaker Teater går for øvrig inn i siste spillehelg med sin versjon av Footloose. Det er billetter igjen til forestillingene. Billetter HER

Anmeldelsen i Jessheimpuls kan du lese her:

https://jessheimpuls.no/jp/2020/01/17/til-a-fa-skikkelig-fot-av/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.