Kontakt oss

Abonnenter

Folkevandring til galleriåpning

Avatar

Publisert

Egil Nyhus sitt lille galleri er et populært tilskudd til kulturbyen Jessheim. Og folk gikk mann og kvinne av huse tidlig søndag formiddag. 

Tegner Nyhus ser relativt ofte glad og oppskjørtet ut, men det er ikke så ofte man ser den godeste Egil sjenert og nærmest litt forlegen.

Men så er det da heller ikke hver dag at man får et lite galleri oppkalt etter seg.

– Men du må tenke på at dette har ikke så mye med deg å gjøre, trøstet kultursjef Jon Henrik Solhei godmodig i sin offisielle åpningstale av Galleri Egil og Villa Sole.

– Dette har mer med med tegningene dine enn med deg å gjøre, fortsatte Solhei til rungende latter fra alle som møtte fram 10.00 søndag formiddag. Og det var mange som tok turen tidlig,

Nyhus sa sjøl at en ting er latteren og humoren tegningene framkaller hos folk, men han understreket også at det er et alvor i å kunne uttrykke seg fritt – være seg som tegner eller skribent.

– To journalister vant fredsprisen i år for å sin kamp for ytringsfriheten, så det skal vi også tenke på, sa Egil, som selv har tegnet ganske heftige karikaturer opp gjennom årene.

– Jeg er her som en representant for alle de karikerte i Egils univers, smilte Anniken Huitfeldt etter å ha overvært både utstilling og offisiell åpning på Villa Sole.

Huset fra 1921 er tenkt som et lite kulturhus i sentrum av Jessheim, og tunet ble innviet som konsertarena allerede i august.

Konsert under kastanjetreet blir det også lørdag om en uke. Da kommer ingen ringere enn Stein Torleif Bjella til Jessheim for å holde konsert.

Billett til konserten med Stein Torleif Bjelle HER

Jessheimpuls bringer intervju med Bjella og den forestående kulturnatt i Jessheim by i løpet av kommende uke.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.