Kontakt oss

Folk

Jakter ny rekord for stolpejakten

Avatar

Publisert

Drøyt 3.200 personer var med på stolpejakten i fjor. Orienteringslaget håper den rekorden blir slått i år. 1. mai er jakten i gang.

Nesten 130.000 stolpebesøk ble registrert i løpet av fjorårets stolpejakt. Det er en økning på hele 30 prosent fra året før, sier folkehelsekoordinator i Ullensaker kommune Ingrid Bergande.

Det er Ullensaker o-lag som har ansvaret for stolpejakten i Ullensaker, og Karin Hovind er både spent og entusiastisk rundt årets jakt. 100 stolper er satt ut rundt om i Jessheims nærområder.

– Hvem er den typiske stolpejeger?

– 58 prosent var kvinner og 42 prosent var menn i fjor. Stolpejakten er et flott tilbud i lokalmiljøet. Det bidrar både til fysisk aktivitet og at innbyggere blir kjent med nærmiljøet. For mange er det også en sosial aktivitet, sier folkehelsekoordinatoren.

For den som lurer på hva stolpejakten er, så anbefaler Karin Hovind folk å ta turen til Nordbytjernet mellom 11.00 og 15.00 tirsdag 1. mai (eller 5. mai til samme tid).

– Der deler vi ut gratis kart og forteller mer om hva stolpejakten er, sier Hovind.

– Nytt av året er?

– 15 av årets stolper er plassert på kulturhistoriske steder. Når man skanner disse stolpen, vil man få opp informasjon om stedet, sier Hovind.

For mer informasjon om stolpejakten, trykk her.

Hvis du ønsker å få utdelt kart for stolpejakten 2018 fysisk, så kan du gjøre det på følgende steder:

  1. Ullensaker Servicetorg
  2. Informasjonen på Jessheim Storsenter
  3. Villmarksbutikken
  4. Circle K Jessheim, Trondheimsveien 80 (åpent hver dag 00-24)

– Men møt oss på Nordbytjernet fra 11.00 til 15.00 tirsdag 1. mai. Der forklarer vi alt du måtte lure på, sier 0-lagets Karin Hovind.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.