Kontakt oss

Abonnenter

Kontakt med høyskoler

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Kampen om en utdanningsinstitusjon til Jessheim by er ikke over. Det er allerede sonderinger i gang, er beskjeden vi får fra rådhuset.

Det har tradisjonelt vær mye røyk og lite ild når beskjeder om at vi i Ullensaker “ønsker oss” eller “jobber for” eller “vil gjerne tiltrekke oss” høyere institusjoner som er på jakt etter nye jaktmarker.

Nrk og Politihøyskolen er to relativt ferske eksempler på institusjoner som var ute og så seg om etter potensielle lokasjoner.

Lokalpressen gikk mann og kvinne av huse om å rapportere om mulighetene for at de kunne komme “nettopp hit”, selv om alle visste at selv Lillestrøm var i periferien for Nrk.

Det ble sagt under et allmøte for de ansatte fra første dag.

Fast skolefisk

OsloMet-prosessen er det nærmeste vi i Ullensaker så langt er kommet fast fisk og prosessjobbing direkte ut mot en aktør som vi visste at skulle flytte på seg til et sted på Romerike.

Så får det heller stå sin smertefulle prøve at Jessheim som lokasjon aldri var i nærheten av å toppe listen til OsloMet-apparatet i det hele tatt, selv om det underveis i prosessen ble gitt et inntrykk av at vi var med helt til målstreken.

Vi ble lurt

Sannheten er vel nærmere at Jessheim ble hektet av et godt stykke før prosessen nådde oppløpssiden.

Det ligger mye sannhet i det ordfører Eyvind J. Schumacher omtaler som en skinnprosess fra OsloMet sin side.

Men dette er vann under brua, og i forrige uke fikk vi vite at det er konkrete sonderinger med fagskoler om mulig etablering er i vår kommune.

Intet luftslott

Og selv om Schumacher ikke sier så mye mer enn akkurat dette, så bedyrer han at det ikke dreier seg om nok et luftslott, slik OsloMet sin etablering siste seg å være.

Schumacher er tydelig på at Ullensaker har fått eksterne aktører sin oppmerksomhet i løpet av prosessen som er unnagjort for å få OsloMet hit.

Og Schumacher og kompani er overbevist om at vi står styrket i jakten på en utdanningsinstitusjon som vil etablere seg her.

Det er bare å krysse fingrene og håpe sjansene våre har styrket seg når vi skal ut og fiske neste gang.

Vi vet i hvert fall hvordan det er å gå tomhendte hjem…

Se videointervju med ordfører Schumacher her:

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.