Connect with us

Folk

“Kromgutta” fyller Jessheim sentrum

Avatar

Published

on

300 biler er ventet til Jessheim sentrum når Motorens dag markeres på søndagen under Jessheim Byfestival.

Håkan Tengelien (bildet over) og resten av damene og herrene er Amcar Jessheim er klare for å vise fram bildene sine på søndag.

Og de er spente på oppmøtet under arrangementet “Cruise & Dine”, den motorinteresserte og kromglade gjengen i Amcar Jessheim.

Grunnen er at drøyt 300 har meldt sin interesse om å stille med bil i sentrum, så da kan det bli trangt om plassen og mye å organisere for de arrangementansvarlige i Amcar Jessheim.

Leder av Amcar Jessheim Morten Olsen sier det ventes storinnrykk av amerikanske flak på søndag. Møt opp på rådhusplassen og parkeringen ved rådhuset og ta en kikk.

Amcar Jessheim ser fram til å vise fram bilparken til de drøyt 80 medlemmene kommende søndag. Og folk utenfra har meldt at de kommer bil for å delta på “Cruise & Dine” under Jessheim Byfestival. Store og små gleder seg, forsikrer gjengen Jessheimpuls møtte tidligere denne uka.

– Bare å krumme nakken og la det stå til?

– Det skal gå greit, sier Bernt Liavaag og de andre entusiastene Jessheimpuls møter noen dager før det hele braker løs.

Så hva er egentlig konseptet?

Jo, her handler det om å vise fram noe av det ypperste og fineste innen amerikanske bilkunst – for mange av de gamle “flakene” er virkelig kunst i ordets rette forstand.

Det handler om å vise fram noe av det ypperste innen amerikansk bilkunst

Det åpnes for å sitte på i noen av bilene – det viser seg alltid å være veldig populært blant de minste.

Det er ventet opp mot 300 amerikanske biler i sentrum lørdag. Her er et lite knippe.

– En fin måte å rekruttere til miljøet på, smiler Liavaag.

– Sammenstatt gruppe mennesker og biler?

– Medlemsmassen har doblet seg på fem år, fra 40 til nesten 80 betalende medlemmer. Vi kommer i alle former, fasonger og alder. De yngste er i 20-årene og de eldste over 70. Våre eneste likehetstrekk er at vi kjører amerikansk bil og at det er “min bil”, som vi sier.

Både biler og sjåfører kommer i alle former og fasonger og årstall…

– Livsstil?

– Mer en form for kameratskap. Mange av oss møtes 09.00 på Biltema på Jessheim hver lørdag. Der løser vi verdensproblemer og får tips av hverandre om mekking og andre ting vi lurer på rundt bil.

– Hva er “Cruise & Dine” som dere inviterer til i helgen?

– Bilene står oppstilt ved parkeringen ved rådhuset samt rådhusplassen. Der blir det mulig å kikke på biler, kjøpe god mat gjennom samarbeid med en del av serveringsstedene på Jessheim og det blir musikk med Sigurd & Røkla. Arrangementet varer fra 11-15 søndag 10. juni.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.