Connect with us

Folk

Løfter sykkelferdighetene

Avatar

Published

on

Ferdigheter på sykkel må øves inn. Ullensaker Cycleklub satser på de unge de kommende årene.

– Vi har et ferskt årsmøtevedtak på at vi de neste årene skal ha en satsning på barn og ungdom, sier minst like ferske leder av sykkelklubben, Thorbjørn Merkesdal.

Den tradisjonsrike sykkelklubben har satt av årlige midler til å skape miljø samt øke ferdighetene til yngre syklister. Noe er for å bedre ferdighetene som må til for å ferdes på sykkel i fritiden, men en del av det er selvfølgelig å øke rekrutteringen til sporten.

Etter at koronarestriksjonene ble løst opp, så har det vært full fart på to hjul ved Gystadmarka skole. Hinderløype på asfalt og i lettere kupert terreng samt en sykkeltur på stier i skogen rundt Gystadmarka står på programmet hver onsdag fra klokka 18.00.

Og det er erfarne syklister som står for ferdighetstreningen.

– Forbundet anbefaler unge å starte med terrengsykling før de eventuelt velger å gå over til landevei, men vi ser at mange hopper av terrengsyklingen for tidlig, sier Merkesdal.

Det første vi har gjort er å tilby gratis sykling med erfarne voksne syklister onsdager kl. 18:00. Så kommer det flere tiltak og aktiviteter utover året og de neste årene.

– Det er bare å møte opp ved Gystadmarka skole ut juni og fra august, sier Merkesdal om ferdighetstreningen på onsdager.

Les mer om sykkelklubben og ferdighetstreningen HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.