Connect with us

Folk

Ny konserthelg i vente

Avatar

Published

on

Fire konserter i regi av sommerkonsertene Yess Alive venter denne helgen. Og billettene går unna til både The Husbands og Erlend Ropstad.

I kveld er det bandet Cash Commitment som deler plakaten med vår lokale supergruppe The Husbands.

Sistnevnte konstellasjon – altså The Husbands – har med seg notestativer og gjesteartist når de entrer scenen 19.00 i kveld, fredag.

Cladio Latini er brasilianer, og ifølge presseskrivet til bandet er Latini nærmest en garantist for at hoftene kommer til å rulle som om de hadde kulelager.

The Husbands

LATINSKE HUSBONDER: De ser ikke latinske ut, herrene i The Husbands. Men med en brasilianer nærmest garanterer de sydlandsk stemning og løse hoftepartier  i Jessheim sentrum fredag kveld. 

Gutta i The Husbands gleder seg til selv å kunne få rørt på hoftepartiet under denne konserten, og de tyr til metaforen om sylindre når de skal beskrive hva Latini tilfører dem: det er som bandet har kjørt rundt på to sylindre for så å få liv i alle fire.

Billetter til konsert finner du her (og husk at billetten gjelder for begge konsertene):

TRYKK FOR BILLETT

Johnny Cash

STILREN CASH: Cash Commitment har høstet både lovord og fullsatte hus når de er ute og tolker låtuniverset til Johnny Cash. 

Cash Commitment er en akustisk hyllest til Johnny Cash og June Carter som gir publikum en lun Cash-opplevelse ispedd funfacts og skråblikk på livet han levde og det tidløse ved musikken hans.

Klassikere som Ring of fire, Folsom Prison Blues, Walk the Line og Big River kommer på løpende bånd, sammen med de uforglemmelige duettene med June Carter, gjort til allemannseie gjennom filmen «Walk the Line».

Bandet har høstet lovord for sine tolkninger av “Mannen i svart” sitt univers.

TRYKK FOR BILLETT

Erlend Ropstad

Erlend Ropstad har lagt stein på stein i sin musikkarriere i 15 år. Fra supportjobber i Europa og her til lands, via små klubber, før han hundrevis av konserter senere spilte på Øyafestivalens hovedscene, fylte Rockefeller og var etablert som en av landets viktigste og mest anerkjente artister i 2019.

Få norske artister har vært så travle som sørlendingen Erlend Ropstad. Han traff et vindu i et nedstengt korona-Norge, og reiste på akustisk turné helt alene.

Den turneen har resultert i et live-album, men Ropstad ga også nylig ut et rykende ferskt og energisk rocke-album der hans trofaste band dunker og slår og dytter sangene hjem.

Oppsamlet energi

TILBAKE: Erlend Ropstad er tilbake i Jessheim by lørdag kveld. Det blir den andre konserten med band på 10 måneder. Det er mye energi som skal ut, sier Ropstad til Jessheimpuls.

Jessheimpuls tok turen hjem til Erlend Ropstad for å snakke om tida som har gått, og det faktum at han kommer til Jessheim rett fra festivalen Over Oslo.

Der spilte han sin første konsert sammen med bandet på 10 måneder. Jessheim blir konsert nummer to med band denne sommeren, og det er mye oppsamlet energi som skal ut.

Det er solgt bra med billetter til denne konserten, og arrangørene håper på utsolgt.

TRYKK FOR BILLETT

Se kort videointervju med Erlend Ropstad her:

Lokale oppvarmere

Erlend Ropstad får lokale oppvarmingsband lørdag kveld.

The Men They Couldn’t Shave og Lo-Fi Voodoo skal forsøke å bidra til stemning før Ropstad entrer scenen.

Lo-Fi Voodoo presenterer smakebiter fra prosjektet Veiberg Kafé, et prosjekt som har mottatt støtte i form av såkalte fyrtårnmidler fra Ullensaker kulturråd.

Kulturrådet definerer et fyrtårnprosjekt slik:

«Ta tak i og forsterk noe som bidrar til et varig løft innenfor et område eller felt i Ullensakers kulturliv.»

– Det er ambisjonen vår, og vi ønsker å bidra til at noe av Jessheims nyere historie løftes fram i lyset. Vår metode er ord og musikk, sier låtskriver Jan Henri Peeters.

LOKALT PROSJEKT: Et gammelt kaféskilt fra 1955 er gnisten som satte fyr på prosjektet Veiberg Kafé i regi Lo-Fi Voodoo. Prosjektet har mottatt støtte i form av fyrtårnmidler fra Ullensaker kulturråd.

«Det er en voldsom kraft i det å høre til et sted. Jessheim er vårt sted, og Veiberg er blitt vårt musikalske stamsted de siste to årene.» avslutter Peeters.

For ordens skyld: undertegnede spiller i begge oppvarmingsbandene.

TRYKK FOR BILLETT

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.