Kontakt oss

Helgepuls

På Jessheim våger vi der andre må bremse

Avatar

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

Klubbscener rundt om i det ganske land stenger dørene. På Jessheim har vi gått mot strømmen og etablert en klubbscene. Da er det viktig at folk møter opp.

Fredag kveld spilte Amund Maarud for et utsolgt publikum i Kulturbanken. Amund hadde plateslipp og presenterte de nye sangene sammen med kompanjongene i americana-bandet Lucky Lips. 120 billetter var på forhånd revet bort, og det var svett, intenst og riktig så god stemning inne i klubbmørket, som det er hver gang Amund Maarud rir inn i byen med gitarene sine.

Høsten har generelt hatt godt besøk i Kulturbanken. Måtte det fortsette, både på Kreti og andre steder der kultur serveres fra scene og sal.

LES: Høstens 10 beste konserter på Jessheim

Klubbscener stenger

Samtidig leser vi dårlige nyheter om at legendariske norske klubbscener som Garage i Bergen og Mono i Oslo har det for tøft i hverdagen. Garage har parkert for godt, og klubbscenen Mono i Pløens gate i Oslo stenger til nyttår. Her oppe går entusiaster motstrøms og krydrer sentrum med en klubbscene.

Her oppe går vi motstrøms og krydrer sentrum med en klubbscene

Det er flere som har skrevet hyllester til klubbscenene i de to store byene. Kommentator, musikkfantast og rabulist Egon Holstad skriver følgende i nettavisa iTromsø at verden blir kjedeligere når klubbene dør. Og han har selvfølgelig helt rett i det:

“Det hardner til i Klubb-Norge. Og sakte, men sikkert blir det stadig kjedeligere. Forrige helg hadde institusjonen og utestedet Garage siste åpningsdag i Bergen. Garage Oslo, som var en videreføring av sagnomsuste SoWhat!, låste dørene for flere år siden. I dag kunngjør den driftige, velkjente og høyst aktive klubben siden 2001, Cafe Mono, at også de bukker under for markedskreftene og legger ned.”

LES iTromsøs tekst: Klubbene dør, verden blir kjedeligere

Fattigere uten scener

Undertegnede har vært i drift i Jessheim sentrum helt siden før vi fikk parkeringshus og kulturhus her. Jeg har overlevd klubbscenene Fjøsloftet, Wild Side, Garasjen, Gartneriet. Jeg har overlevd nattrock på Jessheim videregående skole og jeg har opplevd konserter med så dårlig lyd fra scenen på Idrettens hus at jeg hadde blitt rik hvis jeg kunne bytte bort dotter og susing i ørene mot rene kroner etter endt konsert…

Jeg husker også at fansen til Riff Raff – bandet til Petter Baarli – kastet tomme ølflasker opp på scenen der synth-bandet til Jørn Petter Sand spilte. Petter’n og resten av bandet endte opp med å måtte gå av scenen. Til vill jubel fra Riff Raff-gjengen i salen.

DAGENS DOBBEL: Tom Staahle og Willy Kvilten klippet snor i Kulturbanken 10. oktober 2015.

Kort oppsummert så blir alle steder en fattigere plass uten en klubbscene der lokale band og mer etablerte artister og band kan svinge innom for å gi oss en god dose påfyll. La oss kollektivt sørge for å holde dørene til kulturscenene på Jessheim åpne ved å møte opp. Kulturbanken er tre år 10. oktober, og på den datoen i 2015 var det felles snorklipp av Willy Kvilten og Tom Staahle. Hvorfor? Jo, fordi det ikke var avgjort hvem som ville vinne kommunevalget det året.

LES: Blodferskt valgbarometer for Ullensaker

Fortsatt borgerlig flertall

Hvem vinner kommunevalget i 2019? Det vet vi om ett år, men hadde det vært valg akkurat nå, så ville den politiske kaken sett slik ut, altså fortsatt borgerlig flertall:

[visualizer id=”6615″]

Tilbake på scenen

Men de høyeste bølgene kom da kollega Eidsvoll Ullensaker Blad skrev at tidligere ordfører Harald Espelund er i tenkeboksen om hvorvidt han tar steget tilbake i den politiske manesjen. Ringreven må i så fall komme seg i politisk form til september 2019, på samme måte som han og andre ordførerkandidater syklet seg i form på ergometersykkel i Storgata tilbake i 1983.

FORMTOPP: Det vakte oppsikt da Harald Espelund denne uken luftet tanken om å returnere til politikken. Hvis det blir tilfelle, så er det duket for intern kamp om ordførerklubba i Fremskrittspartiet. Da gjelder det å ha utholdenhet. Dette bildet er fra ergometersykkelkonkurranse i 1983. Sverre Støverud, Harald Espelund og Ole Korslund sto i ramma og tråkket til.

Så håper vi at en eventuell prosess ikke blir preget av drittslenging internt i FrP.

LES: Dritten flyter i hundeparken

Vi returnerer til nåtid, og vi ønsker Ull/Kisa lykke til mot serieleder Mjøndalen hjemme på Jessheim stadion søndag, og Romerike Musikkteaterskole har premiere på sin årlige oppsetning “Hairspray” mandag kveld. Og jammen mer er ikke flyplassen 20 på mandag også.

PS! Helt på tampen minner vi om at Jessheim-benken nå er lansert i prototype. Det blir spennende å se om den blir satt i produksjon.

LES: Her kommer Jessheim-benken

God helg.

https://youtu.be/zcMfVDP4OVE

LEVER VIDERE: Både rocken og klubbscenen Kulturbanken lever i beste velgående på Jessheim, selv om Joakim Thåstrøm synger om det motsatte her.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.